'NE ZNAM ŠTO JE BILO'

OTAC VOZAČA BMW-A KOJI JE USMRTIO DJELATNIKA NA NAPLATNOJ: ‘Rekao sam mu da ne vozi ako pije…Prenesite sućut obitelji poginulog’

‘Valjda je popio, ali ja sam mu uvijek govorio: Pazite kako vozite, čitate li crnu kroniku, vidite što se dodgađa… Ali takvi su mladi’

Vozač BMW-a koji je u ranim jutarnjim satima u 5:30 probio zid objekta naplatne postaje Mraclin zaražen je koronavirusom.  Podsjetimo, u ovoj strašnoj nesreći smrtno je stradao djelatnik HAC-a.

Redakciju Jutarnjeg lista nazvao je čovjek koji se predstavio kao otac vozača te je novinare zamolio da prenesu suću obitelji radnika HAC-a.

[FOTO/VIDEO] NOVI DETALJI UŽASA KOD NAPLATNIH POSTAJA MRACLIN; Vozač BMW-a uopće nije kočio? Šef vatrogasaca: ‘Probio je zid od pune cigle…’

“Molim vas, prenesite sućut obitelji poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu”, rekao je Jutarnjem listu otac vozača.

[FOTO] PRIZORI UŽASA KOD VELIKE GORICE: Pogledajte najnovije fotografije s mjesta na kojem je vozač BMW-a usmrtio djelatnika HAC-a

‘Rekao sam mu da ne vozi ako je pio, ali nije me poslušao’

Muškarac je novinarima Jutarnjeg ispričao što je prethodilo strašnoj nesreći na naplatnim kućicama. Otac kaže da je spavao kada je sin otišao i da se zaputio na neku feštu u Lekenik, gdje obitelj vozača BMW-a također živi. Inače, vozač je zaposlen u građevini te radi kod brata u građevinskom obrtu.

“Rekao sam mu: Ako si pio, nemoj voziti! Ali eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu. Ne, koliko znam nije imao prekršaje zbog brzine.

Ne znam što je bilo. Čekam tu u bolnici, rekli su mi da ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno mu je stopalo, ima ozljedu glave. Valjda je popio, ali ja sam mu uvijek govorio: Pazite kako vozite, čitate li crnu kroniku, vidite što se dodgađa… Ali takvi su mladi”, ispričao je otac.

[VIDEO] STRAŠNA NESREĆA NA AUTOCESTI ZAGREB – SISAK: Jurećim BMW-om zabio se u naplatnu postaju Mraclin, poginuo djelatnik HAC-a

‘Nisam znao da je Covid pozitivan’

Otac veli da je BMW kojim je njegov sin probio zidove objekta HAC-a šest godina star i tehnički ispravan. Muškarac je Jutarnjem rekao da nije znao da njegov sin ima koronu, što je utvrđeno u zagrebačkom Rebru gdje su ga prvo dovezli. Sada se nalazi u KB Dubrava.

“Zaprimili smo mlađu mušku osobu u dobi od 20 godina koja je prebačena u KB Dubrava nakon što je u KBC Zagreb utvrđeno da je Covid pozitivan. Izvan je životne opasnosti, ali ima teške ozljede, kontuzije mozga i hematom. Zasad smo ga odlučili pratiti i u tom dijelu nema potrebe za kirurškim zahvatom. Od drugih ozljeda, ima kontuziju obaju plućnih krila i lomove na objema nogama te će tijekom dana biti podvrgnut operativnom zahvatu kako bi se ti lomovi sanirali”, kazao je dr. Mislav Rakić iz KB Dubrava.

 

Povratak na Net.hr