ŠOKIRANI MALIŠAN

OČAJNI OTAC PRESTRAŠENOG DJEČAKA: ‘Zbog klauna sa sjekirom moj petogodišnji sin ne jede i ne spava’

U nedjelju navečer u Kelemenu kod Varaždina policija je privela 15-godišnjaka koji je pored ceste plašio prolaznike prerušen u klauna i mašući sjekirom.

Svjedok te neslane šale, koja se poput pošasti širi i Hrvatskom, bio je Miljenko Mikac sa svojom obitelji. Pojava ‘jezivog klauna’ pored ceste kojom je Mikac sa svoje troje maloljetne djece prolazio u automobilu, naročito je prestravila njegovo najstarije dijete, petogodišnjeg sinčića koji, kako piše eVarazdin, od tog trenutka ne jede i loše spava, a od straha se ne odvaja od oca.

Dječak se stalno budio i oca ispitivao o klaunu

“Jako je emotivno to doživio. Od jučer ne jede i praktički ne spava. Budio se pet, šest puta kroz noć, bio stalno u mom krilu, raširenih očiju gledao prema vratima. Ispitivao me stalno o klaunu”, ispričao je otac prestrašenog dječaka za varažidnski portal.

Opisao je i bliski susret s nepromišljenim tinejdžerom koji je odlučio plašiti ljude uz lokalnu cestu.

“Obitelj i ja smo putovali od Turčina do Ludbrega, a negdje kod Kelemena spazili smo osobu odjevenu u klaunovsko odjelo, kako stoji pored ceste sa sjekirom u ruci. Odmah sam kontaktirao policiju, te okrenuo automobil prema “klaunu”, a on je tad pobjegao u obližnju ulicu”, kazao je. Nakon Mikčeve dojave, policija je ubrzo stigla na mjesto događaja te uhitila maloljetnika.

KLAUN VIĐEN I U KOPRIVNICI: Policija se iznenadila kad je vidjela o kome se radi

Klauna ‘glumio’ sin poznatog poduzetnika?

“Ne tražim ništa, nikakvu financijsku odštetu, ništa takvo, ali htio bih da se roditelji tog maloljetnika javno ispričaju”, kazao je Mikac dodavši da je putem svojih izvora doznao da je maloljetnik prerušen u klauna sin jednog poznatog varaždinskog poduzetnika.

Isti portal iz Policijske uprave varaždinske doznaje da su policijski službenici jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 15-godišnjakom za kojegs e sumnja da je jučer oko 18.45 sati u Varaždinskoj ulici u Kelemenu “na naročito drzak i nepristojan način” narušavao javni red i mir.

OGLASILA SE I POLICIJA: Evo gdje su u Hrvatskoj evidentirali dojave o jezivim klaunovima

MEXICO-CLOWNS

Policija podnijela optužni prijedlog

“Odjeven u odoru ‘dvorske lude’ s crnom maskom s bijelim naličjem kostura na licu, te sa sjekirom u ruci, kretao se Varaždinskom ulicom. Tom prilikom je neartikulirano zamahivao i strašio vozače koji su se tom ulicom kretali”, stoji u priopćenju policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 15-godišnjaka policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Varaždinu zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o Javnom redu i miru, te Zakona o oružju.

ISTINA ILI NESLANA ŠALA? ‘Sinoć je pao prvi klaun, prebila ga tri tipa u Osijeku’

Povratak na Net.hr