STRAVA U SAMOBORU

OTAC POGINULOG DJEČAKA OBIŠAO MJESTO TRAGEDIJE: ‘Suze su mu se slijevale niz lice’; vozačica koja je skrivila nesreću završila u bolnici

Štefanija L. (73) iz Samobora, vozačica, koja je prije nekoliko dana zbog neprilagođene brzine usmrtila 6-godišnjaka koji je s majkom i bratom prelazio zebru na središnjem samoborskom trgu, u teškom je psihičkom stanju te su je u nedjelju hospitalizirali.

Ona se, navodno, tog kobnog dana, žurila da ne zakasni na misu, a njezina susjeda je za 24 sata rekla kako je ona od nesreće u teškom psihičkom šoku te da su je u nedjelju hospitalizirali.

“Još se nije potpuno oporavila od tragedije u kojoj joj je prije 20-ak godina poginuo sin, a od ovoga neće nikad. I njezin život je sad uništen, rekla  je susjeda.

Štefaniji L. je prije 20-ak godina sin poginuo kada mu se pri skoku iz aviona nije otvorio padobran.

DAN NAKON NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO DJEČAK SAMOBOR JE I DALJE U ŠOKU: Vozačica puštena da se brani sa slobode

Vozačica, Štefanija L., koja u blizini Trga kralja Tomislava u Samoboru vodi kafić, vozila je tog dana brzinom od oko 40 kilometara na sat i zaustavila se tek više od deset metara nakon prijelaza.

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO DJEČAK: ‘Čula sam krik majke, dječak joj je ležao na rukama. Bilo je puno krvi’

Dječak (6) je nakon udara zadobio teške, po život opasne ozljede, uslijed kojih je oko 19 sati preminuo u Dječjoj bolnici u Zagrebu, dok je njegov brat (9) u nesreći lakše ozlijeđen, no bio je u stanju šoka.

Otac stigao iz Austrije u Samobor

Dječakova obitelj se doselila u Samobor iz Slavonskog Broda prije nekoliko godina, doznaje 24 sata.

“Dječakova majka često je boravila u Samoboru te se zaljubila u ovaj grad i ovaj kraj. Znala je tu po šumama brati gljive i kestene te dolaziti na kremšnite u grad. Silno je željela doći tu živjeti pa je obitelj napustila Brod i kupila stan na ulazu u grad”, rekla je jedna njezina poznanica.

Dječakova majka radi u osnovnoj školi u Zagrebu, a otac u inozemstvu pa ga je u u subotu nakon nesreće nazvala i rekla da su imali udes, da je mlađi sin jako loše te da brzo dođe. On je odmah iz Austrije krenuo prema Zagrebu i putem doznao stravičnu vijest.

POLICIJA OBJAVILA DETALJE STRAVIČNE NESREĆE: Šestogodišnjak preminuo, njegov brat lakše ozlijeđen dok su prelazili pješački prijelaz

U nedjelju je uspio smoći snage i doći na Trg kralja Tomislava kako bi vidio gdje mu je sin stradao. Niz lice su mu se slijevale suze dok je koračao prema pješačkom prijelazu na kojemu je vozačica udarila mališana. Uz njega su bili članovi obitelji. U tišini su zapalili lampaše i položili cvijeće te otišli.

Dječakova obitelj se iz Slavonskog Broda preselila u Samobor

Nakon noći provedene u policiji na kriminalističkoj obradi Štefanija L. je puštena da se brani sa slobode, a puštanje je usuglašeno i s nadležnim Državnim odvjetništvom, koje će protiv nje pokrenuti kazneni postupak. Također, zakon propisuje da se za osobe starije od 70 godina pritvor određuje samo iznimno.

Dan poslije velije tragedije u kojoj je 6-godišnji dječak izgubio život, Samoborci su zatražili zabranu prometa na središnjem trgu pa je jedna od inicijativa usmjerena  prema samoborskom gradonačelniku Kreši Beljaku koji je, uz sućut obitelji, rekao da je obilaznica trga moguća jedino izgradnjom tunela.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr