POČELO MU SUĐENJE

OSUMNJIČENIK NA SUDU: ‘Nisam ubio Macolinog brata, on je meni bio dužan 4500 eura’

“Nisam kriv. Ne da nisam od Frane Oreškovića posudio 10.000 eura već sam ja njemu za zajednički posao dao 4500 eura. Taj novac mi je vratio jer je ubijen”, rekao je u svojoj obrani na početku suđenja 31-godišnji Dušan Deni Vrhovac optužen da je 21. travnja prošle godine ubio Franu Oreškovića, 53-godišnjeg brata ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole.

Ubojstvo se dogodilo ispred zgrade u Lopudskoj na zagrebačkoj Sigečici gdje je Vrhovac dogovorio sastanak s Oreškovićem. Ovaj je tog dana doputovao u Zagreb ne bi li mu 31-godišnjak vratio deset tisuća eura što mu ih je dugovao.

Metak u potiljak

Sastali su se oko 21 sat u Kornatskoj ulici, te produljili prema Lopudskoj, da bi dužnik iznenada izvukao pišolj i ispalio Oreškoviću metak u potiljak.

Vrhovac i Orešković upoznali su se u ljeto 2015. godine. Kako se Vrhovac bavi sportom i poznaje nogomet Orešković se navodno kod njega raspitivao o savjetima za klađenje.

Surađivao s Oreškovićem

Kasnije je kod njega i kupovao tekstil što ga je prodavao na crno, dok je Vrhovac od njega znao uzimati građevinski materijal po povoljnoj cijeni i preprodavati ga. Dobio je kao proviziju u posredovanju pri prodaji jednog zemljišta apartman, no bez njega je ostao nakon što je Orešković ubijen.

Za vrijeme ubojstva sudu je ponudio i alibi. Rekao je da je bio u stanu sa suprugom te gledao televiziju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr