LOŠESUSJEDSKI ODNOSI

OSUĐENA VINKOVČANKA MORA PLATITI 389 KUNA: Na susjedu je bacila uginulog štakora

Nemili događaj zbio se 19. rujna prošle godine kada je V.S. je prišla susjedi R. K. dok je ova ispred svoje kuće zalijevala cvijeće te ju izvrijeđala, a potom na nju bacila uginulog štakora

Na Općinskom sudu u Vinkovcima nepravomoćno je osuđena 66-godišnja Vinkovčanka V.S. jer je vrijeđala svoju susjedu R.K. i na nju bacila uginulog štakora. Sud je odlučio da mora platiti kaznu u iznosu od 389 kuna.

Nemili događaj zbio se 19. rujna prošle godine u Ulici bana Jelačića. Kako piše Glas Slavonije, V.S. je prišla susjedi R. K. dok je ova ispred svoje kuće zalijevala cvijeće te ju izvrijeđala, a potom na nju bacila uginulog štakora.

Napadnuta žena zamolila sud da je ne suočava sa susjedom

Sud je u međuvremenu uredno pozivao V. S. na sudske rasprave u srpnju i listopadu ove godine, ali ona se nije pojavljivala niti je opravdala izostanke. Poziv iz rujna vratio se na sud s naznakom “obaviješten, nije podigao pošiljku”. Na koncu je glavna rasprava održana bez nje.

Napadnuta susjeda ispričala je kako incident od 19. rujna prošle godine nije bio jedini, već da se V.S. u više navrata tako ponašala prema njoj. Kazala je i da joj pozli svaki put kad ju sretne pa je više puta završila na hitnoj. Zamolila je sud da ju, ako je moguće, ne suočava s V. S. jer nastoji izbjeći svaki susret s njom.

Više puta osuđivana zbog kršenja javnog reda i mira

Odjel za prekršajne evidencije vinkovačkog suda utvrdio je da je V. S. već bila osuđivana zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, i to pravomoćnim presudama općinskih sudova u Vukovaru i Vinkovcima.

Sudac je odluku o krivnji V. S. temeljio na uvjerljivom i detaljnom iskazu svjedokinje R. K. koja je potanko opisala što se dogodilo te nije pronašao razloge ne vjerovati joj, niti razloge zašto bi lažno teretila okrivljenu. A kao otegotnu okolnost sudac je ocijenio prethodnu osuđivanost za ista prekršajna djela, piše Glas Slavonije.

Povratak na Net.hr