NOVČANA GLOBA

OSUĐENA MLADA TORCIDAŠICA (22): Kuharica iz Splita kažnjena zbog brutalnog vrijeđanja policije na Facebooku

Mlada navijačica Hajduka iz Splita na Prekršajnom je sudu dobila novčanu kaznu u visini od 1378 kuna zbog vrijeđanja policije.

22-godišnja nezaposlena kuharica iz Splita na svom je Facebook profilu 26. prosinca prošle godine objavila fotografiju s istaknutim natpisom „A.C.A.B.“ (prva slova akronima koji u prijevodu s engleskog na hrvatski jezik znači „svi policajci su kopilad“, a slično je ponovila i u mjesecima koji su uslijedili, navodi Slobodna Dalmacija.

Osim ovoga, objavila je i brojeve „1,3,1,2“, što je, po presudi, “notorna uvredljiva numerička varijacija spornog akronima”, a uz brojeve je objavila fotografiju na kojoj je istaknut crni transparent s natpisom “mrzim pandure”.

Zatim je u veljači ponovila djelo napisavši status u kojem stoji “da policija smrdi kao veliki kontejner”, kao i: “Zašto ste tako glupi da vas pitam, molim vas odgovorite mr. policeman“.

Uz tu objavu je postavila i fotografiju na kojoj na tlu leži policajac odjeven u službenu policijsku odoru, a ispod nje je napisala „dobar pandur, mrtav pandur“.

Djevojka je na sudu rekla kako se iskreno kaje zbog uvreda koje je napisala, kako protiv policije zapravo nema ništa već da su njezine objave bile izraz nezadovoljstva i ogorčenosti stanjem u zemlji.

Povratak na Net.hr