DESET MJESECI ZATVORA

OSUĐEN ZBOG PRIJETNJI ŠEFU KRIM-POLICIJE: ‘Ako se boji mojih komentara na Facebooku, neka promijeni zanimanje’

“Pakao ti počinje tek kada odeš u penziju… Jer i ti guraš malo dijete po Drenovi. Bog sve vidi… Laku noć, jer sigurno mirno spavaš…” – neke su od prijetnji koje je 30-godišnji Riječanin uputio načelniku krim-policije putem Facebooka

Na Općinskom sudu u Rijeci izrečena je kazna od deset mjeseci zatvora Davidu Šteku (30)iz Rijeke jer je putem Facebooka prijetio načelniku Sektora krim-policije PU primorsko-goranske Željku Krunešu.

Štek je, prema optužnici, 8. lipnja prošle godine putem svoga Facebook profila napisao niz neugodnih, ružnih i prijetećih riječi načelniku krim-policije. Tužiteljstvo je navelo da je to napisao nakon što je na jednom portalu pročitao tekst na temu pogibije sestara Filipović u prometnoj nesreći, piše Novi list. On je tvrdio da je poznavao preminule sestre i njihove roditelje.

Prijetio putem Fejsa načelniku i njegovoj obitelji

“Svojim riječima stavili ste izglednim nastupanje zla Željku Krunešu i njemu bliskim osobama, spominjalo se i dijete. Riječi koje ste koristili imaju, po uvjerenju suda, obilježja ozbiljne prijetnje, a Željko Kruneš i njegova supruga u svojim iskazima su govorili da ih je to uznemirilo”, kazala je među ostalim u obrazloženju presude sutkinja Tatjana Čargonja.

Šteko je u svojim objavama na Facebooku optužio Kruneša da stoji iza ubojstva sestara Filipović i “još tko zna koliko toga”.

“Pakao ti počinje tek kada odeš u penziju… Jer i ti guraš malo dijete po Drenovi. Bog sve vidi… Laku noć, jer sigurno mirno spavaš…” – tek su neke od prijetećih objava koje je Štek uputio načelniku Krunešu.

“Prijeteće riječi su kod Željka Kruneša i njegove supruge izazvale osjećaj straha i osobne ugroženosti, te po život i tijelo njihova djeteta, zbog čega su u strahu od ostvarenja iskazanih prijetnji, u cilju zaštite obitelji, zatražili intervenciju policije”, navedeno je u optužnici.

PREKO FEJSA PRIJETIO NAČELNIKU POLICIJE: ‘Pakao ti počinje tek kada odeš u penziju… Jer i ti guraš malo dijete, Bog sve vidi… ‘

Tvrdi da mu je “mozak bio spaljen”

Sud je utvrdio da se radilo o prijetnji zlom, da su ostvarena sva obilježja kaznenog djela prijetnje te da je Štek postupao s izravnom namjerom. Sutkinja je istaknula da je Krunešova supruga u svom svjedočenju rekla da je bila prestrašena, posebice jer se spominjalo i njihovo malo dijete.

Optuženi je tijekom postupka bio podvrgnut psihijatrijskom vještačenju jer je tvrdio kako je u razdoblju prije i poslije inkriminiranog vremena uzimao farmakoterapiju i javljao se u Kliniku za psihijatriju te da mu je zbog njegove ovisnosti o tabletama u vrijeme kada je pisao spornu objavu “bio spaljen mozak”. No, zaključak psihijatrijske vještakinje jest da je Šteko, za kojeg je ocijenjeno da ima poremećaj ličnosti, u vrijeme delikta bio ubrojiv, piše Novi list.

“Svatko tko je čitao sporni Facebook komentar, svatko imalo razuman, shvatio je da se ne radi o prijetnji Željku Krunešu, a niti djetetu. A ako se Kruneš boji mene i mojih komentara na Facebooku, neka promijeni zanimanje “, kazao je Šteko u završnoj obrani.

Nakon izrečene nepravomoćne presude, Šteko je izjavio da ne priznaje presudu ni zakone Republike Hrvatske.

JE LI RIJEŠEN MISTERIJ SMRTI SESTARA FILIPOVIĆ: Na točno desetu godišnjicu tragedije koja je šokirala Hrvatsku uhićen je krivac?

Povratak na Net.hr