BRUTALNA SILOVANJA

OSUĐEN ‘HRVATSKI FRITZL’: Godinama je seksualno zlostavljao dvije pokćerke

Na zagrebačkom Županijskom sudu muškarac (44) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina zatvora jer je seksualno zlostavljao svoje dvije pokćerke, piše Večernji list.

Horor u kojem su živjele djevojke trajao je godinama, a neki mediji su muškarca, zbog grozota koje je radio prozvali “hrvatski Fritzlom”.

Prema optužnici, osim što ih je prisiljavao na seksualne odnose, tukao ih je i prijetio da će likvidirati njih i njihovu braću ako ikome kažu što se događa. Jednu je pokćerku počeo seksualno zlostavljati i prisiljavati na spolne odnose kada joj je bilo samo šest godina, a to je trajalo punih 13 godina.

UŽIVO PREKO APLIKACIJE: Djevojka snimala brutalno silovanje pijane maloljetne prijateljice

SILOVANJE NA TULUMU STRAVE U PODSTRANI: Vještaci se razišli, još nema odgovora na ključno pitanje

Prijetio da će ih rasjeći

Njezinu sestru počeo je zlostavljati kada joj je bilo 11 godina, a prijetio joj je da će naći nekoga da je ubije te da će je “rasjeckati i ostaviti po cijelo državi” ako ikome kaže što se događa.

“Nitko od saslušanih svjedoka nije doveo u sumnju optužbe protiv vas. Način na koji su opisivali život s vama bio je zaista potresan. Jer to nije bilo samo seksualno zlostavljanje već je bilo i emocionalno i fizičko ugnjetavanje”, rekla je u obrazloženju presude sutkinja Sanja Mazalin, javlja Večernji.

Policija je za ove strahote doznala 2014. kada je sve što se događalo u kući prijavila nepoznatoj osobi. Kada se sve razotkrilo o tome su progovorili svi: zlostavljanje djevojčice, njihova majka i baka…

Sve priznao

Optuženi je uhićen 2014., a devet je mjeseci bio u istražnom zatvoru. Odlukom Vrhovnog suda pušten je na slobodu, pa je sa slobode dolazio na rasprave. No, kako su ga tijekom uhićenja svjedoci teretili, on je pobjegao. Za njim je raspisan Europski uhidbeni nalog te je uhićen u Sisku.

Na kraju je sve priznao, što mu je uzeto kao olakotna okolnost, a olakotno su mu cijenjene i neosuđivanosti i to što je sudjelovao u Domovinskom ratu.

Povratak na Net.hr