VELIKA AKCIJA

OŠTETILI DRŽAVU ZA 15-AK MILIJUNA KUNA? Uskok i policija upali u domove i poslovne prostore većeg broja ljudi: Desetak uhićenih

Osumnjičene osobe se navodno tereti da su u sklopu organizirane grupe činile razna kaznena djela

Policija i USKOK su rano jutros upali u domove i poslovne prostore većeg broja osoba te započeli pretrese na temelju odgovarajućih naloga koje je USKOK ishodio od nadležnog suca istrage Županijskog suda. Uhićeno je desetak osoba, piše Jutarnji list.

Prema prvim informacijama, osumnjičene osobe tereti se da su u sklopu organizirane grupe, odnosno u sastavu zločinačkog udruženja, činile razna kaznena djela, prije svega poreznih utaja. Navodno su državu oštetile za 15-ak milijuna kuna.

Akcijom je obuhvaćeno više od deset osumnjičenih osoba. Policija za sada nije željela davati nikakve podatke o kriminalističkom istraživanju, pa čak ni potvrditi da je ono u tijeku. Prema informacijama Jutarnjeg lista, sva uhićenja obavljena su na području Zagreba. Navodno su kao glavni organizatori utaje poreza označeni 39-godišnji S. B. i 42-godišnji S. B. koji su, kako ih se sumnjiči, vodili koloplet tvrtki korištenih za utaje PDV-a.

Povratak na Net.hr