ŠUNJERGA USKORO NA SUDU

OPTUŽNICA OTKRIVA SVE DETALJE BRUTALNE LIKVIDACIJE: Monstrum majci pucao u glavu dok je vozila, oca ubio u garaži

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Šibeniku, podiglo optužnicu protiv Tina Šunjerge zbog teškog ubojstva svojih roditelja u ožujku ove godine u Čisti Velikoj. Optužnica je podignuta i protiv Šunjerginog prijatelja (20) jer nije prijavio počinjenje ubojstava.

Istraga je donijela i nove detalje tog kobnog dana u Čisti Velikoj. Šunjergi se stavlja na teret da je 25. ožujka, između 14:30 i 17 sati, dok je s roditeljima obavljao radove u polju, rekao da ide do kuće po psa i po svog prijatelja da im pomogne oko radova. Otišavši do kuće, Tin je nasilno otvorio sef iz kojeg je izvadio očev pištolj marke Crvena zastava nakon čega je kontaktirao prijatelja te ga lažno pozvao da idu u Šibenik.

GOTOVO JE VJEŠTAČENJE, PSIHIJATRI SU ZAKLJUČILI: Šunjerga je znao što radi kada je ubio roditelje, prijeti mu teška kazna

Kad je spomenuti prijatelj na to pristao, Šunjerga je zajedno s njim prvo otišao u polje te je sa sobom ponio pištolj. Oko 16:30 sati, nakon što mu je otac svojim automobilom otišao kući, Šunjerga je sjeo na zadnje sjedište drugog automobila, Citroena, iza svoje majke koja je bila na vozačevu mjestu. U optužnici stoji kako je Tin Šunjerga, tijekom vožnje, bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem, izvukao iz pojasa hlača pištolj i usmrtio je ispalivši joj metak u potiljak glave.

Potom je povukao ručnu kočnicu, tako zaustavivši automobil, pri čemu je njegov prijatelj, vidjevši što je napravio, pobjegao, a Šunjerga se s tijelom majke u automobilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i majčino tijelo, a potom se, u namjeri da usmrti i oca, vratio pješice do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj.

TKO JE 19-GODIŠNJAK KOJI JE UBIO MAJKU I OCA: ‘Tin je rekao prijateljima da je učinio nešto o čemu će se još pričati’

Oca Marina je zatekao u garaži te ga je, nakon razgovora, usmrtio hicem iz pištolja, također u potiljak glave. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjergu se tereti da je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

Njegov prijatelj optužnicu je zaradio jer nije prijavio ubojstvo koje je Šunjerga počinio pred njegovim očima iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja.

Do ubojstva je, stoji u optužnici, došlo iz osvete. Tin Šunjerga ubio je roditelje zbog toga što su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi, konzumiranja raznih vrsta droge, nametali zabrane, a što je doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr