DAVID KOMŠIĆ USKORO NA SUDU

OPTUŽEN MLADIĆ KOJI JE S 90 UBODA USMRTIO DJEVOJKU NA VOLOVČICI: Učinio je to ljubomoran kad mu je rekla da je trudna s drugim

Protiv Davida Komšića, koji je u veljači ove godine brutalno nožem izbo svoju bivšu djevojku, 18-godišnju Kristinu Krupljan, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu. Na teret mu je stavljeno teško ubojstvo, i to počinjeno na okrutan način, te iz niskih pobuda.

Zločin nakon noćnog provoda

Prema optužnici, Komšić je 22. veljače ove godine oko 21.30 sati usmtio Kristinu nakon što se vratio s njom iz noćnog izlaska. Tijekom večeri djevojka mu je rekla da je u novoj vezi s drugim muškarcem i da je trudna, te da s njim više ne želi imati nikakav kontakt.

UŽASAVAJUĆI DETALJI ISKAZA DAVIDA KOMŠIĆA: ‘Izvukao sam nož iz torbice i zabio joj ga u vrat. Čuo sam njen vrisak, smračilo mi se’

Zato je ponukan ljubomorom i željom za osvetom mladić najprije pritisnuo Kristinu na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla micati. U idućem trenutku u njegovoj je ruci bljesnuo nož kojim joj je zadao gotovo 90 ozljeda po glavi i tijelu. Radilo se o raznim ranama i ubodima zbog kojih je djevojka iskrvarila u vozilu.

Gotovo 90 uboda nožem

David Komšić vrlo brzo predao se policiji, te je završio u istražnom zatvoru. Tijekom istrage doznalo se da je imao ozbiljnih problema s psihičkim zdravljem zbog čega se godinama liječio u BiH, domovini svojih roditelja.

No, vještaci su zaključili kako zbog toga nije bio neubrojiv u trenutku napada na Kristinu, ali mu je svijest ipak bila donekle sužena.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu tražilo je da se optuženiku do okončanja postupka produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog teških okolnosti počinjenja djela”, potvrđeno je danas.

DAVID I KRISTINA ŽIVJELI SU ZAJEDNO: DORH je 2015. pokrenuo postupak protiv njega, ali ona je tražila obustavu progona

Nakon ovog strašnog zločina ispostavilo se da je Kristina u više navrata prijavljivala Davida policiji, no na kraju je prijavu i povukla.

Za ovako teško ubojstvo Kazneni zakon predviđa i do 40 godina zatvora.

Povratak na Net.hr