JUTARNJA DRAMA

OPLJAČKALI BANKU U MOTOVUNU I POBJEGLI NA MOTORU: ‘Prislonili su curi pištolj na glavu, nije imala izbora nego predati novac’

Svega 15-ak minuta nakon otvaranja banke, pljačkaši su ispraznili trezor, sjeli na motor i pobjegli.

Istarska policija traga za dvojicom nepoznatih muškaraca koji su jučer ujutro u Motovunu opljačkali poslovnicu Istarske kreditne banke Umag.

Policiji je u 8.15 sati javljeno da su dva počinitelja, uz prijetnju vatrenim oružjem, u banci u Motovunu otuđili novac, nakon čega su se udaljili u nepoznatom smjeru. Zasad nitko ne otkriva koliko je novca ukradeno iz banke.

Mještani Motovuna govore kako su pljačku “odradila” dvojica maskiranih muškaraca koja su pobjegla na motociklu. Bilo je to koju minutu prije 8.15 sati, nedugo nakon otvaranja poslovnice i nedugo nakon što je prvi klijent otišao iz banke.

U poslovnici su u vrijeme upada razbojnika bili službenica i zaštitar. Maskirani muškarac naoružan pištoljem prišao je službenici, prislonio joj oružje uz glavu i zahtijevao od nje da otvori trezor i preda mu novac. Za to vrijeme, ispred banke ga je na motociklu čekao drugi muškarac s kacigom na glavi.

OPLJAČKANA BANKA U ZAGREBAČKOM ARENA CENTRU: ‘Bio je to muškarac u motorističkom odijelu i s kacigom na glavi’

“S pištoljem prislonjenim uz glavu uplašena cura nije imala izbora pa je razbojniku predala novac iz trezora, što bi drugo mogla učiniti u toj situaciji”, rekla je za Novi list mještanka Motovuna.

Nije vidjela pljačku, no u Motovunu su svi sigurni u to da su pljačkaši pobjegli motociklom.

Jedna mještanka  tvrdi kako  je muškarac koji je opljačkao novac iz banke po izlasku preskočio ogradu koja se nalazi ispred poslovnice pa sjeo na motocikl iza vozača.

Povratak na Net.hr