Opipao mu je bilo i rekao: 'gotov je', a onda ga je spasio

Voditelji Inine poslovnice na Branimirovoj obali Davor Bašić, zadarski poduzetnik Alen Perić i liječnik Ivica Nekić, junaci su dana. Oni su, naime spasili život 46-godišnjem Elvisu Strenji, umirovljenom hrvatskom branitelju.

Bivši pripadnik 4. gardijske brigade jučer ujutro oko osam sati u ronilačkom odijelu skočio je u more odmah pokraj benzinske pumpe, piše Zadarski list. Krenuo je vaditi dagnje, a imao je i svu opremu – bocu za ronjenje i olovo. Budući da je nedugo nakon njegova zarona na benzinsku postaju pristiglo nekoliko brodica kako bi ulili gorivo, voditelj Inine poslovnice krenuo je ronioca upozoriti na opasnost.

Kad je primijetio da nema balončića Bašić je skočio u mroe te je pokušao izvući Strenju s morskog dna, ali da nije uspijevao, izronio je i pozvao pomoć a tad mu se pridružio i Alen Perić koji je u tom trenutku lijevao gorivo u svoj automobil te su zajedno izvukli utopljenika.

U tom trenutku došao je neki čovjek i rekao da je on liječnik. Opipao mu je bilo i rekao: “gotov je”, a onda je preuzeo reanimaciju. Sva sreća utopljenik je prodisao te se oporavlja u OB Zadar.
http://www.zadarskilist.hr/clanci/18072014/davor-basic-alen-peric-i-lijecnik-ivica-nekic-spasili-utopljenika-od-sigurne-smrti

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr