PUCAO SI U GLAVU

‘TO JE MEDICINSKO ČUDO’: Splićaninu koji je ubio ženu metak prošao kroz centar mozga, ali on se oporavlja

50-godišnji Boris Č. koji je u rujnu u Splitu ubio svoju suprugu Maricu a zatim i sebi pokušao presuditi, još je uvijek živ. Neki čak smatraju da je medicinsko čudo jer mu je stanje bolje nego prije dvadesetak dana.

Borisa Č. i dalje čuvaju policajci na odjelu neurokirurgije u splitskom KBC-u. Iako može pomicati ruke i noge i disati samostalno, Boris još ne može komunicirati s okolinom. Liječnici kažu da si je prilikom pokušaja samoubojstva prostrijelio mozak, a do sada nisu vidjeli da netko u takvom slučaju ovako dugo živi te da mu se zdravstveno stanje čak i popravlja, piše Slobodna Dalmacija.

‘MARICA MU JE BILA SVE NA SVIJETU, A PREVARILA GA JE’: Prijatelj čovjeka koji je ubio suprugu tvrdi – ‘on je dobar’

Metak prošao kroz sami centar mozga

Metak je prošao kroz sami centar mozga u kojem je mjesto za sve bitne funkcije kao što su rad srca ili disanje.

‘Iako nisam vidio nalaze mozga ozlijeđenog čovjeka, da će njegovo zdravstveno stanje i dalje biti takvo kakvo je sada. On je sada u stanju vigilne kome. Pacijent može disati, srce mu radi normalno, može čak povremeno otvoriti i oči, može povremeno pokretati dijelove tijela, ali nema nikakvu interakciju s okolinom. Sasvim je svejedno kako je došlo do teške ozljede mozga, odnosno je li u potanju bio prostrijel ili jak udarac u mozak. Važno je koji su dijelovi mozga zahvaćeni tom ozljedom’, rekao je liječnik iz splitskog KBC-a.

DETALJI TRAGEDIJE U SPLITU: ‘Nazvao me i samo rekao: Moram ti ispričati nešto strašno’

NET.HR DOZNAJE DETALJE PUCNJAVE U SPLITU: Strojnicom izrešetao suprugu, a zatim sebi pucao u glavu i preživio

BRUTALNI DETALJI UBOJSTVA: U kolovozu dobio tisuću kuna kazne zbog nasilja, a sad je ubio suprugu jer ga je ostavila

Ne očekuje se daljnje poboljšanje

Iako se ne očekuje daljnje poboljšanje njegovog stanja, liječnici smatraju da bi mogao u ovakvom stanju živjeti još godinama, a kažu da je najsličniji primjer poznat javnosti onaj Michaela Schumachera koji s teškom ozljedom mozga i dalje živi, prenosi Slobodna Dalmacija.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr