POLICIJA TRAŽI SUPRUGA

OKRUTNI ZLOČIN U DALJU: Golu i krvavu susjedu našli izbodenu u kući na podu

Jutros oko 10:30 sati susjedi su u njezinu domu u Ulici Josipa Astaloša 100 pronašli beživotno, krvavo, izbodeno tijelo Milomirke Lalić (46) iz Dalja kod Osijeka.

Kako piše Večernji list stravičan prizor prvi je ugledao Luka Šolak, kojega su zabrinuti mještani, pred očima policije, kroz prozor “ubacili” u kuću, “u izvidnicu”.

“Ležala je na podu, potpuno razodjevena, krvi je bilo posvuda oko nje. Po sobi su bile razbacane neke krpe, sigurno se borila. Jedva sam izašao od šoka”, opisao nam je Šolak.


Najvjerojatnije je izbodena nožem

Nikakvo oružje nije uočio uz tijelo, no neslužbeno se govori kako je Lalić najvjerojatnije izbodena nožem. Milomirku Lalić u selu su zvali Lela, a susjedi su je posljednji put vidjeli u srijedu oko 13 sati. Iste su joj večeri kucali na vrata. Zvali su je potom telefonom, no ni ona ni suprug joj Ranko (52) nisu odgovarali. Danas ujutro zvali su policiju.

“Policajac nije smio provaliti pa smo se dosjetili da se ja, kao najsitniji, provučem kroz prozor”, prepričava Šolak.

Istodobno je nestao žrtvin suprug Ranko, za koga susjedi kažu kako se zbog psihičkih tegoba nekoliko puta liječio u Popovači. U potrazi za njim policija je cijeli dan “češljala” Dalj jer vjeruju kako bi mogao nešto više znati o strašnom zločinu.

“Kada uzima terapiju, nije neugodan ni nasilan prema mještanima. Lela i ja smo svaki dan pile kavu, sjedio bi i on s nama, ali ne bi progovorio ni riječi. Baš je to što stalno šuti u zadnje vrijeme smetalo Leli pa ga je ispitivala, ali bi joj odgovorio: ‘Ne boj se, stabilan sam’. Ona se stvarno borila za njega i pazila ga”, kaže susjeda Mira Orlić.

Žrtvin suprug pretukao i opljačkao susjedu

No, Ranka po dobru ne pamti susjeda Dobrila, koju je on – pretukao.

“Napao me u mojoj kući i tražio novac. Dala sam mu koliko sam imala, a on je počeo bacati stolce na mene, zgrabio me i bacio na ogradu u dvorištu. Iščupao mi je kosu, po travi smo je skupljali”, prisjeća se Dobrila.

Nesretna žena i njena obitelj u Dalj su se doselili 1995. godine iz okolice Okučana. Milomirka i suprug su, kažu susjedi, u braku bili dugo. Suprug Ranko je, dodaju, posljednjih godinu dana bio kod kuće jer je dobio otkaz kao višak radne snage na željeznici.

Lela je bila nezaposlena. Imaju kćer, kojoj je sad 26 godina.

“Ona je posljednjih godinu dana živjela s mužem u Kanadi. No, vratila kući u Dalj. Bila je ovdje nekoliko mjeseci i onda opet odlučila otići k mužu. Otišla je prije osam dana i to je potreslo Ranka, koji je bio jako vezan za kćer”, priča susjeda Mira.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr