HEROIN I KOKAIN

OGROMAN ULOV SPLITSKE POLICIJE: Kod poznatog dilera Frnje našli četiri kilograma ‘žutog’ i pola kilograma ‘bilog’

U stanu starog ‘znanca’ splitske policije heroin je bio spakiran u 21 paketić, dok se pola kilograma kokaina nalazilo u šezdeset paketića, očito namijenjenih preprodaji

U srijedu oko 13 sati pripadnici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske, na temelju naloga suda, obavili su pretragu doma i drvarnice u Tolstojevoj 20 koje koristi 39-godišnji Frane Trešnjić Frnjo i pronašli 4,25 kilograma heroina te pola kilograma kokaina.

Heroin, očito namijenjen daljnjoj prodaji, bio je spakiran u 21 paketić, dok se pola kilograma kokaina nalazilo u šezdeset paketića. U stanu je ponađeno i više digitalnih vaga za precizno mjerenje, više plastičnih posuda, veći broj mobitela te 40.000 kuna u gotovini. Pronađeno je i 1300 grama smjese za koju se treba utvrditi je li služila kao punilo za dobivanje na težini ili je riječ o samoj drogi, piše Slobodna Dalmacija.

Stari znanac splitske policije

Kako pišpe Slobodna Dalmacija, Trešnjić je stari znanac splitske policije. Prije 11 godina zapaljen mu je motocikl Suzuki, a par mjeseci nakon toga je kod njega u stanu pronađeno 353 grama kokaina, 1472 grama smjese za dobivanje na masi, dvije vage za precizno mjerenje te 227.000 kuna, 5.739 eura i 100 američkih dolara. Iste godine oduzet mu je i pištolj te jedna zolja. Osim zbog droge, Trešnjić je boravio u zatvoru i zbog više od stotinjak prometnih prekršaja.

Zna li se da je cijena kilograma heroina na crnom tržištu oko 20 tisuća eura, a pola kilograma kokaina također, onda je jasno da je splitska policija zaplijenila droge vrijedne barem 700 tisuća kuna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr