LIJEČNIK IZA REŠETAKA

OGLASILA SE ZADARSKA BOLNICA O PEDIJATRU KRIVOM ZA SMRTI DJEČAKA: ‘Nije adekvatno tretirao dijete, roditelji nas tuže’

Nije adekvatno tretirao dijete

Zbog smrti 6-godišnjaka oboljelog od šarlaha od prije pet i pol godina, sada već umirovljeni pedijatar u Zadar ići će u zatvor na godinu dana.

“Mogu samo reći da se radilo o neadekvatnom tretiranju u konkretnom slučaju djeteta, neadekvatnoj terapiji koja nije promijenjena tijekom dolaska u pedijatrijsku ambulantu Hitne pomoći i zapravo dijete nije bilo hospitalizirano iako je prema vještačkom nalazu trebalo biti”, rekao je za RTL Denis Klarendić, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru.

POZNATI PEDIJATAR OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA: Kriv je za smrt Roka Begonje, šestogodišnjeg dječaka iz Sv. Filipa i Jakova

Građani komentirali: ‘Liječnici bi trebali više odgovarati’

Za javnost je iznenađenje to što je jedan liječnik dobio prvu bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Zoran, stanovnik Sv. Filip i Jakova ovaj slučaj je komentirao ovako: “Samo godinu dana je dobio? Šta bi čovjek rekao? Svatko prema svojoj savjesti, a doktori, hvala Bogu polažu neku zakletvu. Ne za razliku od mehaničara i ovih pa mislim da bi trebali malo više odgovarati.”

“I doktori su ljudi. Mogu i oni pogriješiti. Djeteta mi je žao, žao mi je za sve slučajeve koji se dese, ali ni oni nisu Bog. Može se to desiti, samo moraju paziti da greške više ne rade”, komentira za RTL Mara iz Zadra.

ISTRAGA ZBOG SMRTI DJEČAKA ‘Nisu obavljene niti osnovne pretrage’

Liječnik zanemario upozorenja dječakove majke i bake

Dječak je umro šest sati od zaprimanja u Jedinicu inzenzivnoj bolnici u Općoj bolnici Zadar i to uslijed streptokokne sepse, gnojne upale pluća i otkazivanja svih organa. Viši sud je potvrdio da je dr. Radman nekoliko dana ranije na pregledu zanemario upozorenja dječakove majke i bake da dijete zbog šarlaha dva dana pije sumamed te da je povraćao i nije mogao hodati.

“Majka i baka također su mu ukazale da su dječaku usnice i nokti plavi što ranije nije imao i da mu nisu mogli skinuti temperaturu unatoč tome što su davale sirup i čepiće. Pitale su doktora je li normalno da dijete ima tako plave nokte i usnice, na što im je dr. Radman odgovorio da je to ‘normalno zbog temperature'”, piše Zadarski.hr.

Roditelji tužili zadarsku Opću bolnicu

Roditelji preminulog dječaka tužili su Opću bolnicu Zadar iako je dječaka primio u pedijatrijskoj ambulatni Doma zdravlja gdje je radio kao ispomoć i dežurni liječnik.

RTL je od zadarske Opće bolnice Zadar dobio potvrdu da je obitelj za naknadu štete tužila njih zbog toga što je dr. Radman u to vrijeme bio njihov zaposlenik. Međutim, nije poznato o kojoj visi naknade se radi.

Povratak na Net.hr