ODBAČENO ORUŽJE

EKSPLODIRALA BOMBA U VINOGRADU: Ozlijeđena dvojica muškaraca, jedan teško

Odbačena ručna bomba eksplodirala je u subotu u vinogradu na području Novigrada Podravskog i ozlijedila dvojicu muškaraca koji su palili granje i drvene stupove, izvijestila je u nedjelju koprivničko-križevačka policija.

U Borovljanima, u vinogradskom predjelu kod vikend objekta, prilikom paljenja granja i drvenih stupova je zbog zagrijavanja eksplodirala odbačena ručna bomba prekrivena zemljom. Uslijed eksplozije teško je ozlijeđen 48-godišnjak, a lakše 51-godišnjak, navodi policija koja će podnijeti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.

Manje oružja – manje tragedija

Građane se podsjeća da im akcija „Manje oružja – manje tragedija“ omogućava dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja, a protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja, podsjeća policija.

Povratak na Net.hr