ŠTETA 150 MILIJUNA KUNA

OBRAT U AFERI: Pred istražitelje moraju i Bandićevi suradnici koji su odobrili sumnjive zamjene?

Visokopozicionirani službenici zagrebačkog Gradskog poglavarstva, nekada bliski gradonačelniku Milanu Bandiću, koje USKOK u aferi Krašograd optužuje za sudjelovanje u sumnjivim zamjenama zemljišta, zatražili su da istražitelji ispitaju i čelne ljude grada koji su njima tada bili nadređeni, i koji su te sporne zamjene odobrili.

U pitanju su članovi Gradskog poglavarstva, čije saslušanje traže prvooptužena u aferi Krašograd Ninoslava Zeković, bivša pročelnica Gradskog ureda za imovinske poslove, te Boro Kisjelica, njezin tadašnji zamjenik, također optužen u ovoj aferi.

Sudsko vijeće nije potvrdilo optužnicu

Spornim zamjenama zemljišta s privatnim poduzetnicima Grad Zagreb je, prema tvrdnjama USKOK-a, oštećen za više od 150 milijuna kuna.

‘Neka sami objasne svoje odluke’, poručili su preko svojih odvjetnika Ninoslava Zeković i Boro Kisjelica priredivši tako značajan obrat u ovom slučaju zbog čega sudsko vijeće u ponedjeljak i nije potvrdio USKOK-ovu optužnicu.

Koja su sve zemljišta zamjenjena?

Kako doznajemo Ninoslava Zeković i Boro Kisjelica zahtijevaju da istražitelji ispitaju sve članove Gradskog poglavarstva koji su bili na sjednicama kada su se donosile odluke o zamjenama zemljišta što su se sada pokazale spornima.

USKOK POKRENUO VELIKU ISTRAGU O ZAMJENI ZEMLJIŠTA Zagreb oštećen za 69 milijuna kuna

Riječ je o zamjenama zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu za gradska zemljišta na Trnju, Jankomiru, Vrapču i Peščenici sredinom 2007. godine, te zamjeni za gradsko zemljište na križanju Heinzelove-Vukovarske. Na tim sjednicama Ninoslava Zeković obrazlagala je prijedloge zamjena, dok je Kisjelica sastavio zaključke o kojima su članovi Gradskog poglavarstva glasovali i prihvatili ih.

Tko je sve glasovao za sporne zamjene?

Na sjednicama su, prema dostupnim podacima, bili nazočni Ljiljana Kuhta Jeličić, Davor Jelavić, Slavko Kojić, Sonja Kostić, Slobodan Ljubičić, Duško Ljuština, Stjepan Stublić, Ivo Čović, Ivo Jelušić i Zvonimir Šostar.

Ljubičić je, kako tvrdi Kisjeličina obrana, bio taj koji je u ono vrijeme odgovarao za imovinu Grada Zagreba, pa bi, smatraju, upravo njega trebalo detaljno ispitati o svim spornim zamjenama zemljišta.

Tijekom istrage USKOK je već ispitao dvoje članova poglavarstva koji su posvjedočili da su im Ninoslava Zeković i Boro Kisjelica prezentirali zaključke, a oni su o njima samo glasovali. Nisu, tvrde, slutili da u njima ima išta sporno. Je li ih bivša pročelnica doista, kako tvrdi USKOK, prevarila, odnosno dovela u zabludu, ipak će se morati dodatno razjasniti. Naime, bez toga Županijski sud u Zagrebu ne želi potvrditi optužnicu za aferu Krašograd, pa je ona vraćena USKOK-u na doradu.

Povratak na Net.hr