INTERVENCIJA POLICIJE

NOVO KRŠENJE MJERA: Htio je iz Hrvatske prijeći u Bosnu i Hercegovinu, a ima pozitivan nalaz na covid-19

Policijska uprava brodsko-posavska izvijestila je u ponedjeljak da će kazneno će prijaviti muškarca jer je kršio mjere izolacije, a PU primorsko-goranska je javila da je kaznila ženu koja je došla na sud iako je u samoizolaciji.

Htio preći granicu, a pozitivan na koronavirus

Prekršitelj, hrvatski državljanin, je u petak zatečen u autobusu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka tijekom redovite kontrole vozača, putnika i prtljage na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu. Policija je kontrolom utvrdila da je prekršitelj pozitivan na koronavirus i da mu je određeno liječenje u kući.

“Muškarac je bio putnik u autobusu i putovao je iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu. Nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus i da mu je određena mjera liječenja kod kuće, po njega je došlo sanitetsko vozilo i odvezen je na liječenje u bolnicu, gdje će o njegovom zadržavanju ili otpuštanju odlučiti liječnici”, potvrdio je za Hinu Damir Brezić, glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske.

KRIVOTVORIO NEGATIVNI PCR TEST KAKO BI IZBJEGAO MJERU SAMOIZOLACIJE: Policija ga kazneno prijavila

Kaznena prijava protiv prekršitelja bit će podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Došla na sud, iako ima pozitivan nalaz

59-godišnjakinja je došla u zgradu suda u Malom Lošinju kako bi nazočila sudskoj raspravi, iako je bila u samoizolaciji, pa je kažnjena s 8000 kuna, javila je PU primorsko-goranska. Na sud je došla u petak. Kažnjena je prekršajno, prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Toga dana je u Viškovu pokraj Rijeke policija oko 9.50 sati zatekla otvoren ugostiteljski objekt u kojem su bila dva gosta. Protiv 32-godišnje vlasnice, kao i ugostiteljske tvrtke, podnesene su odgovarajuće prijave sukladno važećim zakonskim propisima.

NAORUŽAN DO ZUBA: Muškarac (45) prijetio ženi (40), ona ga prijavila, pa mu policija pretražila kuću

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr