KRIMINAL U DINAMU

NOVI PRAVNI MANEVAR: Otkrivamo zašto Zdravko Mamić želi što prije sjesti na optuženičku klupu

Sudski spis nalazi se na Vrhovnom sudu koji ga mora sada vratiti u Osijek.

Zdravko Mamić odlučio je povući žalbu na optužnicu USKOK-a kojom je optužen zajedno s bratom Zoranom, te bivšim izvršnim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem kako bi sudski postupak protiv njih krenuo čim prije, te kako bi se u eventualnom slučaju oslobađajuće presude odblokirala imovina koja mu je zamrznuta još od srpnja prošle godine.

Nezakoniti dokazi

U nadi da će dokazati nedužnost, ali i doći do imovine – kuća, stanova, plovila i računa što su mu na zahtjev USKOK-a blokirani – Mamić je odlučio povući žalbu kojom je tražio da se svi iskazi svjedoka izdvoje iz sudskog spisa. Naime, smatra ih nezakonitima jer njihovom ispitivanju nisu bili nazočni njegovi odvjetnici. Zato je i danas ponovno poručio kako USKOK “najprije hapsi, a onda optužuje”.

‘DOSTA MI JE, PRVO HAPSE, PA ONDA ISTRAŽUJU’: Mamić na Facebooku objavio promjenu u svojoj pravnoj strategiji

No, sasvim je izvjesno da Mamićevoj obitelji blokada imovine sve teže pada. Zamrznuto im je najmanje 80 milijuna kuna, a Mamić je sasvim jasno poručio kako to i njega i njegovu obitelj ometa u budućim poslovima.

Blokirana imovina

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković precizirala je da vođenje kaznenog postupka uzrokuje niz negativnih posljedica.

“Kao u svakom kaznenom postupku to uzrokuje imanentnu negativnu sliku u javnosti, nemogućnost raspolaganja imovinom, ograničenja u planiranju budućih aktivnosti i obavljanju poslova”, objasnila je.

Zbog svega toga Mamiću nezakoniti dokazi na koje je upozoravao na početku procesa, čini se, više nisu toliko važni.

Istraga u Švicarskoj

U međuvremenu je blokirana i imovina Mamićeva sina Marija i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednoj BiH.

Je li posljedica toga i krah njegova braka s Monikom Mamić teško je nagađati, no činjenica je da su se odnosi među supružnicima poremetili upravo sada kada je u punom jeku proces zbog izvlačenja gotovo 200 milijuna kuna iz Dinama.

MAMIĆI NEMAJU SREĆE U LJUBAVI: Nakon Zorana i Ane, i Mario i Monika proživljavaju bračnu krizu

Uz to, Mario Mamić našao se i pod istragom u Švicarskoj gdje je, kako je potvrdilo tamošnje tužiteljstvo, upleten u težak gospodarski kriminal.

‘OTKRILI SMO OGROMNE NOVČANE TRANSAKCIJE…’: I švicarski tužitelji istražuju Mamićevo poslovanje i sumnjive transfere

Kada će početi proces?

S obzirom na to da je Mamić sam u svom priopćenju za javnost kao ključan problem izdvojio upravo blokadu imovine, za zaključiti je kako zbog toga želi da što prije započne proces na Županijskom sudu u Osijeku.

U međuvremenu je cijeli sudski spis završio na Vrhovnom sudu RH upravo zbog njegove žalbe, pa će suđenje u Osijeku pričekati dok spis ne bude vraćen iz Zagreba. Vrhovni sud, prema zakonskoj proceduri, mora formalno donijeti rješenje o odbijanju te žalbe i poslati cijeli predmet osječkom sucu Zvonku Vrbanu, čije će vijeće ponovno odlučivati o osnovanosti optužnice.

ZDRAVKO MAMIĆ ODGODIO POČETAK SUĐENJA: ‘Meni je sve ovo reality show, ja ništa ne razumijem!’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr