GOTOVO 600 KILOGRAMA

STIGLO JOŠ DETALJA OKO NOVE ZAPLJENE KOKAINA MEĐU BANANAMA U LUCI PLOČE: ‘Ovo je značajna pošiljka…’

‘Ilegalno tržište u Europi ne miruje i krijumčari će sada plasirati dosta stvari i druge luke su vrlo aktualne, a pogotovo gdje je kontejnerski prijevoz’, rekao je Klarić za Direkt

Gotovo 600 kilograma kokaina pronađeno je u jednom od kontejnera u Luci Ploče, što je najveća zapljena droge ikad u hrvatskoj povijesti. Droga je, kao i prilikom prethodne zapljene, bila sakrivena u kontejneru s bananama.

Kontejner u kojem je bila skrivena droga neko je vrijeme stajao napušten, a budući da nitko nije dolazio po njega nad njim je provedena istraga uz pomoć policijskog psa, koji je nanjušio bijeli prah, doznaje RTL Direkt. U podnožju kontejnera otkriveno je više od pola tone kokaina namijenjenog balkanskom tržištu.

Dosad najveća zapljena bila je 2017. godine u Riječkoj luci kada je otkriveno 478 kilograma kokaina.

OPET KOKAIN U BANANAMA! Policija u Luci Ploče zaplijenila čak pola tone droge; Iscurili prvi detalji najnovije akcije

‘Značajna pošiljka’

Najnovija zapljena vrijedna je više od 50 milijuna eura, s obzirom da kilogram kokaina na narko tržištu vrijedi oko sto tisuća eura. Također, luka Ploče već neko vrijeme poznata je kao glavna luka za iskrcaj droge na Balkan. Najnovija pošiljka, po svemu sudeći, stigla je iz Ekvadora te ju je vjerojatno uvezla ista grupa dilera, a koju je prije mjesec dana razbila policija.

Kriminalist Dubravko Klarić komentirao je zapljenu. “Ova pošiljka je značajna pošiljka, ne samo po količini nego i po redukciji ilegalnog tržišta, ne samo kod nas nego i u Europi jer pretpostavljamo da je ta pošiljka išla u unutrašnjost Europe. Mi u Hrvatskoj imamo dobra tehnička pomagala, a ja uvijek preferiram psa. Dobar je pomagač sa svojim njuhom. Ilegalno tržište u Europi ne miruje i krijumčari će sada plasirati dosta stvari i druge luke su vrlo aktualne, a pogotovo gdje je kontejnerski prijevoz”, rekao je Klarić za Direkt.

DUBROVAČKA POLICIJA ZAPLIJENILA OGROMNU KOLIČINU KOKAINA: Navodno je riječ o nekoliko stotina kilograma; Sutra iznose detalje

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr