RASPLIĆE SE TRAGEDIJA

NOVI DETALJI UBOJSTVA KOD DUGE RESE: Automehaničar ubio bivšeg specijalca i vlasnika pizzerije jer su mu utjerivali dugove

Doznajemo nove detalje brutalnog obračuna što se danas poslije podne dogodio u Belavićima kod Duge Rese gdje je lokalni automehaničar Marinko F. ustrijelio bivšeg specijalca Zdravka K. i vlasnika obližnje pizzerije Tomu L.

Do pucnjave je došlo nešto prije 14 sati kada su mještani iz pravca automehaničarevog doma čuli najprije dva hica, a nakon kraće pauze još dva. Prvim hicima Marinko F. očito je ustrijelio dvojicu muškaraca koji su došli u njegov dom, nakon čega je pucao i u sebe. Teškim ozljedama ubrzo je podlegao.

Dugovi ili poslovna suradnja?

Dok policija još obavlja očevid u Belavićima pojavljuje se sve više informacija o odnosima žrtava i muškarca koji ih je ustrijelio. Prema jednim izvorima automehaničar je imao poslovne veze s bivšim specijalcem i vlasnikom pizzerije, no druga verzija, koja se u ovom slučaju s obzirom na rasplet čini logičnijom, govori o tome da je Marinko F. bio žrtva kamatarenja.

O Zdravku K. i Tomi L. većina ljudi s kojima smo razgovarali nije imala dobro mišljenje, povezujući ih s nasilnim utjerivanjem dugova za novac posuđen na lihvarsku kamatu. Tu verziju tek moraju potvrditi istražitelji, no s obzirom da si je Marinko F. sam oduzeo život malo je izvjesno da će se raplitati baš sve pojedinosti slučaja. Naime, kako nitko neće odgovarati za ubojstvo bivšeg specijalca i vlasnika pizzerije nije ni potrebno utvrđivati bilo čiju kaznenu odgovornost.

Mjesto pod blokadom

Čini se da su i dana poslije podne Zdravko K. i Tomo L. ponovno došli tražiti novac od svoje žrtve, a automehaničar koji je već bio u rasulu zbog njihovih potraživanja posegnuo je za oružjem.

TROJICA MRTVIH U KRVAVOM OBRAČUNU KOD DUGE RESE! Poznati identiteti žrtava, svi su bili poznati obrtnici…

Nakon dojave o pucnjavi cijeli Belavići bili su više od sat vremena pod jakom policijskom blokadom, dok nije potvrđeno da je u pitanju dvostruko ubojstvo i samoubojstvo, te da nema više opasnosti. Mještani su u šoku slušali informacije o broju žrtava, a nakon što se doznao njihov identitet počele su kružiti priče o utjerivanju dugova.

Državni odvjetnik potvrdio ubojstva

Zamjenik karlovačkoga županijskog državnog odvjetnika Dubravko Skolan potvrdio je u petak predvečer novinarima da su u Belavićima kod Duge Rese  popodne ubijena dvojica muškaraca te da je treći najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

Po dosad poznatim činjenicama, 39-godišnji vlasnik kuće iz puške M-48 u garaži ubio je 56-godišnjaka i 47-godišnjaka, a zatim je najvjerojatnije presudio samome sebi, rekao je Skolan.

Na novinarsko pitanje o motivu te može li potvrditi da je riječ o tzv. kamatarenju, Skolan je odgovorio kako je rano za utvrđivanje motiva te da ekipa za očevid iz Karlovca i Policijske postaje Duge Rese utvrđuje sve materijalne tragove i dokaze, a istraga o motivima nastavit će se poslije.

 Očevid bi mogao potrajati

“Još imamo puno toga odraditi. Ne mogu predvidjeti koliko će očevid trajati, a u vezi s motivima, naložit ću kasnije sve potrebne dokazne radnje i vještačenja”, rekao je Skolan.
Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je kako mu zasad nije poznato je li netko vidio ubojstvo. Dodao je i kako nitko nije uhićen.

Novinari na terenu neslužbeno su doznali da je policija na obavijesni razgovor odvela brata 39-godišnjeg vlasnika kuće.

Povratak na Net.hr