OVO NIJE PRVI INCIDENT

NOVI DETALJI TRAGEDIJE U SPLITU: Gorana izbo njegov vršnjak, je li riječ o osveti ili dogovorenoj tučnjavi?

Još se istražuju detalji sinoćnjeg ubojstva koje je potreslo Split, u kojem je smrtno stradao 18-godišnji Goran Vidić, piše Slobodna Dalmacija.

Ubojica je navodno žrtvin vršnjak, a 18 godina napunio je prije desetak dana, tako da se tijekom kaznenog postupka na njega primjenjuju odredbe Zakona o sudovima za mladež jer se radi o mlađem punoljetniku.

Dok policija i Državno odvjetništvo kroz obavijesne razgovore i istražne radnje ne iskristaliziraju što se točno dogodilo, teško je govoriti o vrsti krvnog delikta koji će se staviti na teret uhićenom 18-godišnjaku.

Uhićeni mladić koji je osumnjičen za kobni ubod u prvoj je izjavi negirao da je on smrtno ranio sada pokojnog Gorana Vidića.

STRAVIČNA NOĆ U SPLITU: Mladić (18) izboden nožem, umro na putu do bolnice, uhićene dvije osobe!

Dvije verzije

Na oružju ubojstva naloženo je provođenje daktiloskopskih vještačenja radi otisaka prstiju te bioloških tragova. Taj nalaz i nalaz patologa bit će ključan uz izjave očevidaca da se dođe do što točnijih okolnosti događaja.

Ubojstvo

Za sada gradom kolaju dvije verzije o događajima pred hotelom u izgradnji. Prema jednoj je sukob započeo kao osveta za neki prijašnji incident u kojemu je jedan mladić bio lakše ozlijeđen, a prema drugoj je tučnjava bila dogovorena između dviju suprotstavljenih skupina.

Ostaje vidjeti i kada se okonča krug uhićenja svih koji su sumnjivi za sudjelovanje u događajima te večeri, hoće li Županijsko državno odvjetništvo tražiti istražni zatvor za sve ili tek za osumnjičenoga za kobni ubod.

Riješio se oružja

Ubojica 18-godišnjeg Gorana Vidića usmrćenog nožem u grudi na splitskoj zapadnoj obali u subotu oko 20,50 sati njegov je vršnjak. S mjesta zločina pobjegao je vozilom u društvu prijatelja te je uhićen nedugo nakon toga u napuštenom poslovnom prostoru na predjelu Splita 3.

Zajedno s njim bio je njegov prijatelj koji je prilikom bijega odbacio nož kojim je usmrćen Goran Vidić te je nakon uhićenja pokazao policiji gdje je oružje. Kako je ubojstvu prethodio sukob dvije skupine mladića, uhićenja dvojice osumnjičenika neće biti posljednja jer policija planira privesti sve koji su sudjelovali u tučnjavi.

Ubojstvo

Strašna tragedija iste noći uznemirila je veliki krug djevojaka i mladića koji su poznavali i bili prijatelj kako s pokojnikom tako i s onima uhićenima, ali i brojne roditelje čija djeca su te večeri bila izvan kuće.

Zapadna obala poznato je okupljalište mladih Splićana, a ovim nasilnim činom na površinu isplivavaju pojedinosti koje ukazuju kako ovo nije prvi incident.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr