INTENZIVNA ISTRAGA

NOVI DETALJI STRAŠNE NESREĆE KOD VODICA: Je li otac namjerno odveo sebe i svog 8-godišnjeg sina u smrt?

Javnost je još u šoku nakon užasne prometne nesreće na zaobilaznici kod Vodica u kojoj su prošloga petka, u frontalnom sudaru s kombijem, smrtno stradali 33-godišnji vozač i njegov osmogodišnji sin.

Iako se proteklih dana naveliko govorilo o tome da je uzrok strašnoj nesreći navodno nestručno izvedena i prerano puštena u promet obilaznica Vodica duga 5 kilometara, navodeći niz projektnih propusta na njoj, najnoviji detalji istrage ne isključuju ni mogućnost da je posrijedi bio ljudski, a ne tehnički faktor.

OTKRIVEN UZROK STRAVIČNE PROMETNE NESREĆE NA VODIČKOJ OBILAZNICI: U frontalnom sudaru kombija i auta poginuli otac i sin

 Splet okolnosti ili svjesno izazvan sudar?

U sudaru Nissana šibenskih registracijskih oznaka i Fiatovog kombija riječkih oznaka (čiji je vozač zadobio ozljede koje nisu opasne po život) prošloga petka oko podneva poginuli su 33-godišnji Mišel Katinić iz Vodica i njegov osmogodišnji sin Viktor Katinić.

Jutarnji list piše kako su policija i zamjenica općinskog državnog odvjetnika utvrdili da se Nissan kretao iz Šibenika prema Zadru te da je na ravnom dijelu ceste prešao na suprotni trak zabivši se u kombi velikom brzinom. Istragom bi trebalo biti utvrđeno zbog čega je vozač Nissana prešao na suprotni prometni trak što je rezultiralo pogibijom njega i njegovog sinčića.

Usprkos velikoj tragediji, tijekom istrage bit će postavljena i pitanja je li nesreća bila splet okolnosti na cesti ili je vozač svjesno izazvao sudar, možda čak upravljajući pod utjecajem opijata.

PROMETNI STRUČNJAK O TEŠKOJ NESREĆI KOD VODICA: ‘Pogibeljna cesta isforsirano je dovršena prije izbora’

Bio je ćudljiv, agresivan i često se svađao sa ženom

Jutarnji piše kako su Mišel i njegova supruga Bernarda s tada dvogodišnjim sinčićem prije šest godina doselili u Vodice. Prethodno su često mijenjali adrese, a doznaje se da im je jedan stanodavac otkazao najam zbog Katinićevog ćudljivog i ponekad agresivnog ponašanja.

Sugovornik Jutarnjeg lista kazao je kako su Mišel i njegova pet godina mlađa supruga bili skloni čestim svađama, da su se nekoliko puta razilazili, a u jednom trenutku čak bili i pred razvodom braka. Ona se navodno povjerila prijateljicama da joj je život bio nemoguć zbog muževljevog teškog karaktera te da se udala za njega samo zato što je neplanirano zatrudnjela u svojoj 17. godini. On je, pak, u mladosti imao problema s drogom, a neko vrijeme se liječio u komuni, ali se nije do kraja uspio riješiti ovisnosti.

NAKON 6 STRAVIČNIH NESREĆA U 30 DANA: Promjene na važnoj obilaznici – nova ograničenja, još kamera i policije

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr