ZAVRŠEN OČEVID

NOVI DETALJI TRAGIČNOG POŽARA U PETRIJEVCIMA: Nije mogla zapaliti drva pa je otišla po benzin, a onda je sve pošlo po zlu

Završen je očevid na požarištu kuće obitelj iz Petrijevaca u čijoj je kući u nedjelju ujutro buknula vatra zbog čega su majka i dvoje djece hitno prebačeni u bolnicu.

Očevidom je utvrđeno da je je do požara došlo kada je majka s pomoću benzina pokušala zapaliti drva u peći, javlja Glas Slavonije.

‘Zapaljiva tekućina’

Očevidom protupožarnog inspektora utvrđeno je kako je vatra izbila jer je 25-godišnjakinja prilikom paljenja peći na kruta goriva koristila zapaljivu tekućinu. Zbog nestručnog korištenja izbio je požar koji je zahvatio 25-godišnjakinju i dvoje njezine djece’, rekao je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske dodajući da su svi troje, prema posljednjim podacima, izvan životne opasnosti.

NK Osijek - NK Inter Zapresic

MAJKA I DVOJE MALE DJECE TEŠKO OZLIJEĐENI U POŽARU, U KRITIČNOM STANJU PREBAČENI U ZAGREB: ‘Vidjela sam požar i čula vriske iz kuće’

Palila benzin

Prema neslužbenim informacjama, majka je otišla u dvorište po benzin jer nije mogla zapaliti drva. Nije trebalo dugo da se benzin u čepu kanistra kojeg je donijela, a koji je trebao završiti samo u peći, zapali i proširi, a vatra zahvati cijeli kanistar s benzinom kao i cijelu kuću.

Vatra je uništila više od polovine prizemlja s dnevnom sobom, kuhinjom i blagovaonicom gdje se u trenutku izbijanja požara nalazila majka s tri malodobna sina. U vrijeme izbijanja požara otac nije bio kod kuće. Šteta izgorjele imovine procjenjuje se na 50-ak tisuća kuna.

NK Osijek - NK Inter Zapresic

Humanitarna pomoć

Načelnik općine Petrijevci Ivo Zelić odlučio je priskočiti u pomoć svojim unesrećenim sumještanima te najavio veliku humanitarnu koja će imati primaran cilj da se mladoj obitelji pomogne i da se članovi obitelji što prije oporave, a kuća što prije obnovi.

Kako piše Glas Slavonije, mlada obitelj Vranić nalazi se u teškoj financijskoj situaciji s obzirom da je u peteročlanoj obitelji zaposlen samo otac. Obitelj je u vrlo teškom materijalnom stanju u kojem će svakako, uz svakodnevne troškove, uređenje kuće postati pravi izazov.

NK Osijek - NK Inter Zapresic

Povratak na Net.hr