NA POGREBU I BIVŠI PREMIJER

NOVE INFORMACIJE O UBOJSTVU: Počelo je tučnjavom, ali mladi dinamovac ipak nije ubijen odvijačem

Policija produbljuje istragu i dolazi do novih saznanja vezanih uz ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera, kojeg je u nedjelju u Sloboštini pronašla prolaznica. No, do osumnjičenog za ubojstvo još nisu došli.

Policija i tužiteljstvo došli su do novih spoznaja vezanih uz istragu ubojstva 29-godišnjeg Ante Škembera iz Velike Gorice, koji je u nedjelju u Sloboštini pronađen izboden. Iako se dosad smatralo kako mu je smrtonosna rana zadana odvijačem, ipak se došlo do zaključka da je bila riječ o nožu. Svemu je prethodila tučnjava kojoj su neke osobe svjedočile te su već ispitane na policiji. Nova informacija je i da se detaljno analizira i ruksak koji je pronađen pored njega.

BRAĆA UBIJENOG MLADIĆA NAĐENOG NA LIVADI: ‘Mislimo da znamo tko ga je ubio, a zna i policija. Išao se naći s jednim likom na okretište’

S obzirom na to da je Škember u nedjelju otišao od kuće i da ga je zabrinuta obitelj zvala na mobitel te da nije odgovarao na pozive, policija će pokušati neke tragove naći i forenzičkom analizom njegova mobitela.

To se posebno odnosi na analizu baznih stanica, čijim će se pregledom moći rekonstruirati geografska lokacija Škemberova kretanja tijekom dana.

Na pogrebu Valentić i Mioč

Iako policija navodno ima neke tragove i provjerava i informacije od ranije vezane uz prijašnje događaje, još uvijek nema osumnjičenog za smrt mladića koji je u srijedu poslijepodne pokopan na groblju u Velikoj Gorici.

Na pogrebu ubijenog mladića bili su, među ostalim, i bivši premijer Nikica Valentić, Vinko Mioč, predsjednik Općinskoga kaznenog suda, te brojni prijatelji. Otac smrtno ranjenog mladića, 70-godišnji Ante Škember bio je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a s te funkcije je i umirovljen u srpnju 2012. godine.

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako se Mioč i otac ubijenoga poznaju još iz studentskih dana, a Ante Škember stariji navodno je bio jedan od najvećih stručnjaka za problematiku mirovinskog prava u državi. Navodno, od početka devedesetih poznaje Valentića jer je u vrijeme Valentićeve Vlade bio jedan od stručnih suradnika na mirovinskoj reformi. Pogrebu je jučer poslijepodne nazočilo dvjestotinjak ljudi, uglavnom mlađih osoba, a većina ih je u rukama imala po jednu bijelu ružu kako bi se oprostili od svojeg prijatelja.

Povratak na Net.hr