POKUŠAJ UBOJSTVA

DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA U SPLITU: Zario nož u suparnika pa sav krvav bježao gradom

Muškarac koji je u ponedjeljak ujutro u Splitu napao svog poznanika od policije je potom pobjegao sav zaliven krvlju. Nesretna žrtva prevezena je u bolnicu i još uvijek mu je život ugrožen.

Skrivajući se potpuno krvav od struka do cipela među školarcima koji su u ponedjeljak ujutro kod splitskog Pazara prelazili preko pješačkog prijelaza, M. F. pokušao je neprimjetno pobjeći u Radunicu nakon što je nekoliko minuta prije toga nožem izbo i teško ozlijedio 30-godišnjeg T. P. ispred kafića “Zele” u Manđerovoj ulici u Splitu.

Istovremeno, piše Jutarnji list, ispred kafića gdje se dogodio napad stigla je Hitn apomoć i policija te je nešto kasnije priveden i jedan crnokosi mladić za kojeg se sumnja da je bio u u društvu s napadačem i žrtvom.

Cijelu su noć proveli u podrumskom prostoru nedaleko kafića u kojem se inače luduje, a kada je kafić otvorio svoja vrata prešli su u njega. Ondje je započela svađa. “Aj izađi, aj izađi vani…”, vikao je jedan od dvojice zavađenih. M. F. je u naguravanju potegnuo nož i njime ubo u bedro T. P. Nožem je pogodio glavnu arteriju u nozi pa se krvi izlila i na asfalt, ali i zalila napadača koji je kasnije uhićen.

KRVAVO JUTRO U SPLITU: Muškarac izboden nožem na ulici, bori se za život u bolnici

‘Da nije bilo tog trećeg momka bija bi ga ubija’

“Nisan čuja šta je bilo unutra, ali san vidija da su dvojica izašla vani, jedan je ostavija torbicu i počeli su se gurati. U jednom trenutku je jedan izvadija nož i nasrnija na ovog drugog ka luđak. Da nije bilo tog trećeg momka koji ih je rastavija, bija bi ga ubija. Da si samo vidija kakve su mu oči bile, sto posto je bija na nečemu”, priča jedan od svjedoka dok se od policije kasnije doznaje da je u napadača zaista pronađena droga.

Ozlijeđenog muškarca koji zbog velikog gubitka krvi nije bio pri svijesti kolima Hitne pomoći koje su do bolnice Firule vozile gotovo cijelim putem u zabranjenom smjeru na vrijeme su dovele u KBC Split, gdje je bez ikakve pripreme stavljen na operacijski stol i odmah operiran. Operacija je trajala više od dva sata, nakon čega je T. P. smješten u intenzivnu njegu Klinike za kirurgiju gdje se oporavlja. Njegovo zdravstveno stanje i dalje je opasno po život.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr