KOBNI LJUBAVNI TROKUT

NOVI DETALJI HLADNOKRVNE LIKVIDACIJE U CENTRU SLATINE: Ubojica je zbog prijetnji supruzi prije tri tjedna uhićen pa pušten?

Miroslavu Čižiću (37), koji je u četvrtak u središtu Slatine hladnokrvno ubio Marija Škiljića (43), u subotu je određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

U obrazloženju je sutkinja navela da se Čižiću zatvor određuje zbog opasnosti od ponavljanja teškog kaznenog djela. Neslužbeno 24 sata doznaje da je Miroslava Čižića supruga Željka napustila 30. srpnja, a osam dana kasnije prijavila ga je zbog prijetnje. Policija ga je uhitila istog dana, 8. kolovoza, i pustila na slobodu dva dana kasnije uz mjere opreza koje su se sastojale u zabrani približavanja supruzi.

Dva kobna hica

Državno odvjetništvo tad nije procijenilo da bi Čižić moga počiniti i kazneno djelo ubojstva što je međutim napravio 31. kolovoza nešto prije 14 sati kad je s dva hica u glavu ubio Škiljića. Prijava za prijetnju od prije mjesec dana nije službeno potvrđena ni iz policije ni iz državnog odvjetništva.

Čižić se, kako je već poznato, dovezao na motoru do osobnog automobila u kojemu je sjedio Škiljić. Ubojica je znao da je riječ o muškarcu s kojim mu je supruga u intimnoj vezi.

Čižić se od supruge razveo prije dvije godine. Unatoč tome očito se nije mirio s činjenicom da ona ima novog odabranika.

‘GLAVA MU JE KLONULA I BILA JE SVA KRVAVA’: Muškarac ranjen u središtu Slatine je preminuo, nagađa se o motivima ubojstva

Tužiteljstvo je protiv Čižića otvorilo istragu u kojoj mu na teret stavlja teško ubojstvo počinjeno iz bezobzirne osvete, te nedozvoljno držanje oružja. Utvrđeno je, naime, da je u Škiljića pucao iz revolvera što ga je ilegalno posjedovao. Do središta Slatine gdje je pucao u Škiljića, Čižić se dovezao skuterom u koji je i pospremio oružje, te se predao policiji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr