samo jedna kaznena prijava

NOVI DETALJI ELITNE PROSTITUCIJE U ZADRU: Najmlađa ima 22, najstarija 54 godine, u ‘igri’ i droga

Nakon završetka opsežne kriminalističke istrage o prostituciji u Zadru, u kojoj je uhićeno 13 ljudi, podnesena je samo jedna kaznena prijava.

Kriminalistička policija završila je opsežnu istragu o organiziranoj prostituciji koja se odvijala na širem području Zadra – uhićeno je 13 osoba u dobi od 22 do 54 godine.

RASKRINKANA ELITNA PROSTITUCIJA NA PODRUČJU ZADRA: Za seks u stanovima i na jahtama tražile i do 5000 kuna, uz obilje kokaina

Kako piše Slobodna Dalmacija Jedina kaznena prijava u ovom je slučaju podnesena protiv A.B., i to zbog organizacije pružanja seksualnih usluga, za što je pronašla i angažirala šest djevojaka koje su svoje “usluge” u najvećem broju slučajeva pružale na jahtama, a korišteni su i neki iznajmljeni stanovi u Zadru. Po neslužbenim informacijama, A.B. je 30-godišnjakinja porijeklom iz zadarskog zaleđa, a u Zadru se posljednjih godina kao vlasnica kafića ili konobarica bavila ugostiteljstvom.

Zbog “pružanja seksualnih usluga za više korisnika” prekršajno je prijavljeno šest djevojaka, koje su svoje usluge muškarcima naplaćivale od 200 do 500 eura, ovisno o onome što se tražilo, a policija je evidentirala da su to uradile najmanje 15 puta u protekla tri mjeseca. Protiv korisnika njihovih usluga policija nije poduzimala nikakve radnje

Mozak operacije

Zajedno s A.B., cijelu su priču organizirala trojica muškaraca, među kojima je jedan iz Zadra, jedan iz Biograda, a treći je sa šireg zadarskog područja. Riječ je o D.J., rođenom 1967. godine, S.L. (1981.) i E.R. (1986.), a neki od njih otprije su poznati zadarskim kriminalistima. Sada su, zbog sudjelovanja u organiziranoj prostituciji, zaradili prekršajnu prijavu.

Za pružanje usluga angažirano je pet djevojaka sa zadarskog i jedna sa zagrebačkog područja: N.P. (1994.), N.M.V. (1988.), A.I. (1976.), M.P. (1962.), B.B. (1973.) i I.Č. (1987.).

Sumnjiče ih i za drogu

Na rubu ove priče o prostituciji, policija je otkrila i posredovanje u prodaji droge vrijedne nekoliko tisuća kuna korisniku usluga, za što su osumnjičeni 49-godišnji D.J., 29-godišnja I.Č. i jedan 38-godišnjak. Oni su u najmanje jednom slučaju korisnicima usluga zadarskih prostitutku omogućili i “dodatnu uslugu” nabavom droge, a policija je navodno pronašla nekoliko grama kokaina.

Povratak na Net.hr