RADILE SU I PALICE

NOVA MAKLJAŽA MALOLJETNIKA: Potukli se ispred vukovarske srednje škole, čak 12 privedenih, a dvojica su završila u bolnici

Nakon masovne tučnjave maloljetnika u Vukovaru privedeno je 12 mladića, a dvojica su završila u bolnici

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je o masovnoj tučnjavi maloljetnika u ulici Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru. Dvojica maloljetnika prebačena su u Memorijalnu bolnicu zbog lakših ozljeda. Portal press032 piše kako je jedan od ozlijeđenih srpske nacionalnosti.

Navodno se tučnjava dogodila kada je jedna skupina srednjoškolaca otišla po užinu, a na putu do trgovine ih je napala druga skupina mladića. Kraval se dogodio oko devet sati ujutro, a više žrtava je spriječeno brzom policijskom intervencijom. Policajci su na mjestu događaja pronašli teleskopsku palicu i dva istrošena spreja.

Iz policije su poručili kako su dosad, uz prisutnost roditelja ili skrbnika, prekršajno obradili 12 maloljetnika te će protiv njih podići optužne prijedloge. O svemu se oglasio i predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

“Pozvao sam sve političke stranke da osude ove današnje napade na pripadnike srpske zajednice koji su se dogodili ispred Tehničke škole Nikola Tesla. Nitko me neće uvjeriti da se ovdje radi o sukobima navijača i navijačkih grupa već je jasno da se radi o dirigiranim napadima na pripadnike srpske zajednice, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Također, vjerujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebao nitko koristiti u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu s ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spriječe budući incidenti“, rekao je Kolar.

Povratak na Net.hr