ČEKA JU KAZNENA PRIJAVA

NJEMICA PREVARILA HRVATA: S njim sklopila ugovor o ulaganju preko lažne police osiguranja – oštetila ga za 3,7 milijuna kn

U svibnju 2017. Hrvat je uplatio na račun trgovačkog društva spomenuti novčani iznos, a prevarantica mu je u lipnju iste godine izdala lažni zahtjev za izdavanje police osiguranja te je skrivala daljnju namjeru prijevare kako bi ga držala u zabludi

Iz zadarske policije su izvijestili da su policijski službenici PU zadarske, Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili kriminalističko istraživanje zbog sumnje u prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Njemačka državljanka (51) osumnjičena je da je u svojstvu ovlaštene osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Manchesteru s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, dovela u zabludu 67-godišnjeg Hrvata s kojim je sklopila ugovor o ulaganju.

DRSKOM PRIJEVAROM OSTALA BEZ SVINJE: Tinejdžer dogovorio kupnju i odvezao svinju, ali je nikad nije platio

Trgovačkom društvu pribavila protupravnu korist

Kako javlja Zadarski.hr, Njemica je tom prilikom muškarcu lažno prikazala da će mu po njegovim uloženim sredstvima u iznosu koji premašuje 7.000.000,00 kuna u vremenu od 12 mjeseci isplaćivati kamate u visini od 10 posto na navedeni iznos.

Kao sredstvo osiguranja izdala mu je policu osiguranja osiguravajućeg društva. U svibnju 2017. Hrvat je uplatio na račun trgovačkog društva spomenuti novčani iznos, a prevarantica mu je u lipnju iste godine izdala lažni zahtjev za izdavanje police osiguranja te je skrivala daljnju namjeru prijevare kako bi ga držala u zabludi. Od sprdnja do studenog 2017. žena mu je isplatila ukupno preko 3.700.00,00 kuna.

Žena je sa 67-godišnjakom u kolovozu 2017. sklopila istovjetni ugovor s produljenim rokovima te je poslije toga u studenom 2018. raskinula taj ugovor i preuzela obvezu vraćanja investicijskih sredstava u određenom roku. No, to nije učinila i tako je trgovačkom društvu pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 3.700.000,00 kuna, prenosi Zadarski.hr.

Poslije kriminalističkog istraživanja protiv Njemice je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinila kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

OD ALEMKE MARKOTIĆ TRAŽIO 100.000 EURA U KRIPTOVALUTI: Porukama uputio ozbiljne prijetnje, no policija ga je pronašla

Povratak na Net.hr