SASTANAK U DORH-U

NIŠTA OD NAGODBE LUČIĆA I DRŽAVE: Jedini preživjeli vatrogasac s Kornata nije se uspio dogovoriti o visini odštete

Iako nije želio otkriti detalje sastanka u DORH-u, odvjetnik Frane Lučića svojom je izjavom potvrdio da nagodba vezana uz odštetu s državom nije postignuta

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić u petak je, u pratnji odvjetnika, proveo sat vremena u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH) gdje nisu postigli nagodbu oko naknade štete.

”Razgovori su u tijeku i dobro je razgovarati”, izjavio je Lučićev odvjetnik Šime Savić nakon sastanka u sjedištu DORH-a u Gajevoj ulici, ne priopćivši pritom detalje razgovora vezane uz nagodbu.

FRANE LUČIĆ STIGAO U DORH: Jedini preživjeli vatrogasac s Kornata nastavlja dogovor o odšteti

Odšteta od 1,75 milijuna kuna

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

FRANE LUČIĆ KOMENTIRAO PRESUDU: ‘Ne osjećam se dobro. I dalje sam tužan. Želim svoj život nazad. Želim živjeti kao svi moji vršnjaci’

Vlada i ministar nadali se nagodbi

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan – dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr