KAPORTAL

NIJE SAMO UZGAJAO MARIHUANU: Lik kod Karlovca osim stabljika ‘trave’ imao hrpu oružja – našli mu TNT, sačmaricu, razna streljiva…

Osumnjičen je za nelegalno posjedovanje oružja i droge

U istražnom zatvoru je zadržan 51-godišnji muškarac kod kojeg je policija u ponedjeljak pronašla marihuanu, eksploziv, oružje i streljivo. Naime, on je osumnjičen za nelegalno posjedovanje oružja i droge.

Na Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu ispitan je po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, javlja KAportal.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 12. listopada 2020. u Lasinji, protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje droge na ilegalnom tržištu, uzgajao tri stabljike konoplje tipa droga (marihuana), te držao 46 polusuhih stabljika konoplje tipa droge (marihuana) i ukupno 2.120,3 grama konoplje tipa droga (marihuana) i koja kao djelatnu supstancu sadrži više od 0,3 posto tetrahidrokanabinola koji se prema Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga nalazi na Popisu psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga u Odjeljku 1.

Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik 12. listopada 2020. u Lasinji, protivno odredbi članka 7. u svezi s člankom 6. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao 21 komad TNT eksploziva u pakiranju po 200 grama u parafinskom papiru, lovačku pušku sačmaricu, dvije poluautomatske puške, optiku za noćno motrenje sa cijevi kombinirane puške, te više stotina komada puščanog, protuavionskog i lovačkog streljiva različitih kalibara. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio istražni zatvor 51-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”, izvijestilo je karlovačko Općinsko državno odvjetništvo.

MLADIĆ U OKOLICI KOPRIVNICE UZGAJAO MARIHUANU: ‘Travu’ gajio na zemljištu svoje majke, posadio 200 stabljika

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr