KAMION PUN TRAVE

NEVJEROJATNA ZAPLJENA: Na graničnom prijelazu Stara Gradiška uhićen s više od 100 kilograma marihuane!

Zaplijena 105,3 kilograma marihuane na graničnom prijelazu Stara Gradiška u nedjelju, 20. studenoga, i uhićenje krijumčara iz BIH koji je drogu prevozio kamionom slovenske registracije, rezultat je suradnje policije i Carinske uprave, istaknuto je na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić kazala je da je droga otkrivena u nedjelju tijekom redovitog nadzora, putnika, vozila i prtljage oko 17.40 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku.

“Kontroliran je i teretni automobil s priključnim vozilom slovenskih registracijskih oznaka. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, a prilikom pregleda u tovarnom dijelu vozila pronađena je veća količina marihuane za koju je istragom utvrđenom da prelazi težinu od 105 kilograma”, rekla je Nuić.

OGROMNA ZAPLJENA MARIHUANE: Dvojac pao s 47 kila trave

Vozač star 29 godina u ponedjeljak oko 23 sata predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

“Zapljena je rezultat uspješne suradnje policijskih i carinskih službenika. Ova zapljena je kontinuitet zapljena koje su se dogodile u listopadu i studenome. U ta dva mjeseca zaplijenjeno je više od polovine ukupno zaplijenjenih droga u ovoj godini. U 2016. godini zaplijenjeno je više od 426 kilograma droge, od koje je najviše bilo marihuane. Zapljena je i rezultat aktivacije sigurnosnih profila rizika”, rekao je pomoćnik ravnatelja carinske uprave Antonio Mučnjak.

Dodao je da su za uspješno otkrivanje ove pošiljke droge bili presudni elementi poput tipa vozila i vrijeme dolaska na granicu. Procjenjuje se da je dio pošiljke bio namijenjen za hrvatsko, a ostatak za zapadnoeuropska tržišta.

Povratak na Net.hr