DRAMA NA VRBANIMA

NET.HR PRVI DOZNAJE: Rano jutros izgorio automobil Dinamovog šefa sigurnosti! Pogledajte video i fotografije

Rano jutros u Zagrebu je izgorio automobil Dinamovog šefa sigurnosti. Očevid je u tijeku.

Automobil marke Volkswagen Golf sisačkih registracijskih oznaka u vlasništvu Krešimira Antolića, Dinamovog šefa sigurnosti, izgorio je jutros oko 5.30 sati u Rujanskoj ulici, na Vrbanima.

Vozilo je bilo parkirano ispred kućnog broja 9, a kako doznajemo koristio ga je Antolićev brat.

Vatra se proširila na drugo vozilo

Vatra je u potpunosti uništila vozilo te se proširila i na automobil marke Citroen koji je bio parkiran pokraj njega. Taj Citroen vlasništvo je 45-godišnje A. K.

Brzom intervencijom širenje vatre spriječili su zagrebački vatrogasci, a u ovim trenucima u tijeku je policijski očevid koji bi trebao utvrditi uzrok požara.

Krešimir Antolić u Dinamo je stigao potkraj 2015. godine, i to iz policijskih redova. Diplomirani je kriminalist, a neko je vrijeme bio na dužnosti načelnika Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave Zagrebačke. Njegovim dovođenjem čelništvo kluba željelo se više posvetiti problemu huligana zbog kojih je Dinamo u više navrata posljednjih godina plaćao astronomske novčane kazne Uefi.

Antolića smo dobro zapamtili kada je prije nekoliko mjeseci zajedno s pretučenim trenerom Marijem Cvitanovićem izašao pred novinare i oštro poručio:

“Situacija je izvanredna. Nadam se da će javnost u idućim danima pratiti i ovu situaciju i onu kada je pokušan atentat na Zdravka Mamića. Cvitanović je mučki napadnut ispred svoga stana, a kako će to netko interpretirati, to je stvar svakog pojedinca. Zamislite kako bi bilo vama da vas zbog nečega što ste napisali napadnu dva retardirana idiota. Neću govoriti o detaljima događaja iako su mi poznati, to je stvar policije. Ako bude htjela, riješit će ovaj slučaj. Neću prejudicirati tko stoji iza napada. S obzirom na to da Mario nema mrlje u svom životu, ovo možemo promatrati samo u kontekstu onoga što se događa oko Dinama. Ovo ne možemo gledati odvojeno od pokušaja likvidacije Zdravka Mamića”.

‘Mediji opravdavaju nasilje’

Optužio je i dio medija da banalizira i opravdava nasilje. Antolić je dodao kako je Dinamo poduzeo određene mjere sigurnosti jer klub ne želi čekati institucije. Istaknuo je i kako nije siguran u volju policije da riješi slične slučajeve.

“Bojim se da je moguće da se to ne želi riješiti, sve naznake dosad su to pokazale. Pouzdano znam da hrvatska policija ima dovoljno obrazovnih i iskusnih kadrova da može riješiti ovakve stvari. Zašto se onda dovodimo do situacije da nekome padne na pamet da u centru grada napadne čovjeka kad se vraća s posla? Nadam se da će policija shvatiti da su im zakoni dali ovlasti i da ovakav problem mogu riješiti”, zaključio je tada Antolić.

Povratak na Net.hr