JESTE LI GA VIDJELI?

NESTAO JE ROKO ŠIMAC: Prije 8 godina bio je optužen za brutalno silovanje studentice u Podstrani koja je zadobila stravične ozljede

Roko Šimac je javnosti poznat po optužbi za brutalno silovanje 20-godišnje studentice u Podstrani koje se dogodilo prije osam godina. Brutalno silovanje dogodilo se  u Podstrani na tulumu koja je zadobila stravične ozljede vaginalnih stijenki te tankog crijeva koje joj je Šimac navodno nanio rukom

Na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba splitska je policija u nedjelju objavila da se od 15. listopada traga za Rokom Šimcem (28) iz Splita, a koji je nepravomoćno osuđen 4,5 godine zatvora zbog ozljeđivanja djevojke na “tulumu strave” u Podstrani.

On se u četvrtak udaljio iz stana svojih roditelja u Doverskoj ulici, a policija poziva građane koji imaju bilo kakva saznanja o njemu da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr, poručila je splitska policija. U trenutku nestanka, na sebi je imao crnu sportsku majicu Adidas, tzv.dukserica, donji dio sive sportske trenerke Adidas i bio je obučen u tenisice.

Prema medijskim navodima, ovaj nestanak se dogodio nekoliko dana prije sjednice Vrhovnog suda na kojoj će se raspravljati hoće li nepravomoćna presuda Šimcu od četiri i pol godine zatvore biti potvrđena.

Šimac je  javnosti postao poznat prije osam godina kao glavni protagonist “tuluma iz pakla”, u kojem je u Podstrani  kod Splita teško stradala  20-godišnja djevojka koja je u splitsku bolnicu dovedena u teškom stanju, ali su je liječnici spasili nakon višesatne operacije.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo je Šimca  za spolni odnošaj bez pristanka i ubojstvo u pokušaju svoje vršnjakinje, a u studenom 2016. godine Županijski sud u Splitu izrekao mu je nepravomoćna presuda od četiri i pol godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda s trajnom posljedicom i spolnog odnosa bez pristanka.

Nesvakidašnji zločin dogodio se na zabavi u kući u Podstrani 16. studenog 2012. kada je djevojka u kritičnom stanju dovedena u KBC Split, a liječnici su utvrdili da je zbog teških ozljeda vagine i debelog crijeva izgubila puno krvi. Operacija je trajala nekoliko sati, a nakon nje imala je još nekoliko operacijskih zahvata. Djevojka je preživjela, no ozljede su ostavile trajne posljedice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr