UKINULI MU UVJETNU

NEODGOVORNI OTAC DUŽAN SVOJOJ DJECI 117.000 KUNA: Godinama nije plaćao alimentaciju i sad mora u zatvor

Sud ga je obvezao da 117.000 kuna za djecu mora platiti u roku od dvije i pol godine od te presude. Međutim, u tom je razdoblju 40-godišnjak uplatio tek 7000 kuna

Muškarcu koji nije plaćao alimentaciju za svoje dvoje malodobne djece iz prvog braka ukinuta je uvjetna kazna i mora u zatvor. Marin (40) je djeci ostao dužan čak 117.000 kuna, a Općinski sud u Bjelovaru opozvao mu je ovih dana uvjetnu presudu i poslao ga na 11 mjeseci u zatvorsku ćeliju, a obvezu plaćanja uzdržavanja svejedno će morati podmiriti. I to s kamatama, javlja Podravski.hr.

Ovaj neodgovorni otac je pravomoćno osuđen 2015. godine i sud ga je obvezao da 117.000 kuna za djecu mora platiti u roku od dvije i pol godine od te presude. Međutim, u tom je razdoblju 40-godišnjak uplatio tek 7000 kuna.

Nije se pojavio na ročištu za opoziv uvjetne presude jer, kako kaže njegov odvjetnik, radi u Njemačkoj pa nije mogao dobiti slobodne dane.

Ne odazove li se pozivu na odsluženje zatvorske kazne, protiv njega mogla bi biti raspisana i međunarodna tjeralica, piše Podravski.hr.

Povratak na Net.hr