NEOBICAN SLUCAJ SOKIRAO I POLICIJU Uhitili covjeka koji 'ne postoji'

Policajci zaduzeni za zastitu drzavne granice uhitili su nedaleko od Vrgorca covjeka koji “ne postoji”, jer je prema izmijenjenim odredbama o prebivalistu izbrisan iz evidencije, a nakadno se nigdje nije prijavio.

Neobican slucaj dogodio se vrgorackoj policiji kada su nedaleko od mjesta Veliki Prolog uhitili 25-godisnjaka, koji je ilegalno presao granicu i iz BiH usao u Hrvatsku.

Rspisana tjeralica

Uhicenog N. H. policija je pronasla u evidenciji osoba za kojima je raspisana tjeralica pa su ga odmah priveli u policijsku postaju. No, taj 25-godisnjak nije pronaden u evidenciji prebivalista u Republici Hrvatskoj, iako je iz tjeralice vidljivo da je iz Karlovca gdje je nekoc imao prebivaliste i osobnu iskaznicu, koja vise nije vazeca.

Izbrisan iz evidencije

Prilikom provjera prebivalista, koje je policija provodila prosle godine po naputku Ministarstva uprave, N. H. nije pronaden na adresi na kojoj je prijavljen pa je po odredbama Zakona o prebivalistu odjavljen i izbrisan iz evidencije.

Tako je ‘ostao’ bez prebivalista i vazece osobne iskaznice, a nakon sto je izbrisan iz evidencije Policijske uprave karlovacke N. H. se vise nigdje nije prijavljivao – ni u Hrvatskoj niti u nekoj drugoj drzavi.

Povratak na Net.hr