'Neće se braniti šutnjom': Koga će još 'otkucati' Sapunar?

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu počinje ispitivanje Josipa Sapunara. Sapunar je osumnjičen u sklopu afere HGK-HAC da je iz HAC-a izvukao više od pet milijuna eura. ‘Neće se braniti šutnjom’, poručio je njegov odvjetnik Veljko Miljević.

“Šutnjom se neće braniti. Hoćemo li u ovom momentu izabrati kraću obranu, ovisi o njegovom fizičkom i psihičkom stanju jer je on cijeli dan jučer radio s njima. Nije se odmarao jer je izgleda išao po pretragama”, kazao je Miljević.

U koga će Sapunar dalje pokazati prstom, još će se vidjeti, no sigurno je da mnogi mirno ne spavaju nakon što je izbila ova afera.

Bivši šef HAC-ovih financija dovodi se u vezu s “pranjem” više od pet milijuna eura preko tvrtki Igora Premilovca, koji je isplivao u slučaju HGK. Premilovac je navodno, prema pisanju tiska, priznao da je na austrijski račun njegove češke tvrtke Remorker, osim milijuna izvučenih iz Komore, sjedao i onaj HAC-ovih podizvođača za fiktivne ugovore. Te su tvrtke ispostavljale HAC-u račune za nepostojeće poslove, a HAC bi njima novac isplaćivao na austrijske račune čeških tvrtki.

Inače, Sapunar je prije tri godine bio uhićen zbog sumnji da je preko Fimi medije iz HAC-a izvlačio novac za crni fond HDZ-a. Podsjetimo, u tom je slučaju optužnica srušena zbog prekoračenih rokova, što predstavlja jedan od najvećih skandala Državnog odvjetništva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr