PRETRAGA AKVATORIJA

NASTAVLJA SE VELIKA POTRAGA ZA TIJELOM PILOTA KANADERA: Policiji se u akciji pridružili i solidarni građani

Policija je danas organizirala detaljnu pretragu akvatorija Novigradskog mora, Velebitskog kanala te Novskog ždrila, te područja između Paga i kopna u potrazi za nestalim 45-godišnjakom. Policajci su tom prilikom pozvali vlasnike brodica da im se pridruže.

U potrazi će sudjelovati službena plovila pomorske policije te Lučke kapetanije i Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), uz zračnu potporu Hrvatske vojske., izvijestila je u subotu zadarska Policijska uprava. S obzirom na veličinu područja pretrage, pozvali su sve građane vlasnike plovila, ribare i rekreativce koji žele pomoći u potrazi da im se pridruže.

Prema planu potrage određeno je osam polaznih točaka za početak pretrage akvatorija – mjesne rive u Ražancu, Starigradu, Vinjercu, Maslenici, Rovanjskoj, Posedarju, i Novigradu.

Policija je sve zainteresirane građane pozvala da se solidariziraju i da im se pridruže dolaskom na navedena zborna mjesta u nedjelju ujutro.

Identitet nestalog 45-godišnjaka nije službeno objavljen, ali postoje indicije da je riječ o pripadniku ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, pilotu kanadera, dragovoljcu Domovinskog rata.

Intenzivna potraga traje od ponedjeljak poslijepodne, kada je na starom Masleničkom mostu muškarac sjeo na ogradu mosta, ispalio hitac iz vatrenog oružja i pao u more. U potrazi su do sada, među ostalima, sudjelovali policajci, ronioci specijalne policije i vatrogasnih postrojbi, pripadnici HGSS-a, ribari. U potragu su uključeni i Pilatus te helikopter Hrvatske vojske.

Povratak na Net.hr