OBITELJSKO NASILJE

NASILNI POLICAJAC: Pijan je suprugu izveo na dvorište, prijetio joj pištoljem i tjerao da moli Očenaš

Neslužbeno se doznaje da je nasilništvo osječkog policajca nad njegovom suprugom trajalo još od sredine 2017. godine, ali ona do sada nije podnosila prijave protiv svoga supruga

Vijest da je 40-godišnji policajac iz Osijeka uhićen i privremeno udaljen iz službe nakon što je u noći s ponedjeljka na utorak u alkoholiziranom stanju, verbalno i fizički napao svoju 34-godišnju suprugu te joj prijetio pištoljem, a zatim i njihovom susjedu koji je izašao iz kuće čuvši zapomaganje policajčeve žene.

Uhićeni i suspendirani policajac će odlukom suca istrage Županijskog suda u Osijeku idućih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru. Protiv njega su DORH i Policijska uprava osječko-baranjske podnijeli kaznene prijave zbog nasilja u obitelji te prijetnje.

PODIVLJALI POLICAJAC NAPAO SUPRUGU I PRIJETIO JOJ PIŠTOLJEM: Naganjao ju po dvorištu pa uperio pištolj u susjeda koji je čuo zapomaganje

Prijetio da će ubiti nju i njezinu obitelj

Jutarnji list neslužbeno doznaje kako je policajčevo nasilje nad njegovom suprugom trajalo je još od sredine 2017. godine, ali do sada nije podnosila prijave protiv svoga supruga. Te noći, policajac je pijan opet nasrnuo na suprugu, s kojom ima i trogodišnje dijete, te ju je nakon maltretiranja izveo iz stana u dvorište, natjerao je da klekne i moli Očenaš.

Sve vrijeme u ruci je držao pištolj, prijeteći joj da će ubiti nju i članove njezine obitelji. Sve to vidjeli su i susjedi koji su u ovom postupku svjedoci, a policajac je prijetnje ponavljao i nakon što su na intervenciju stigli njegovi kolege koji su došli na poziv građana i koji su ga zaustavili u daljnjem nasilničkom ponašanju te ga uhitili i priveli, oduzevši mu pritom i službeni i privatni pištolj, piše Jutarnji list.

Negirao prijetnje pištoljem i nasilništvo

Načelnik PU osječko-baranjske smjesta je udajio policajca iz službe, a Tužiteljstvo je tražilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, što je sud i prihvatio nakon iskaza žene iz kojeg proizlazi da je bila podvrgnuta dugotrajnom i čestom nasilničkom ponašanju. On je, inače, u vrijeme kada se dogodio ovaj incident bio na bolovanju. Jutarnji list piše da je riječ o čovjeku s višegodišnjim policijskim stažom i iskustvom koji dosad nije bio poznat po ikakvim incidentima, pa ni po nasilju u obitelji. On je pak negirao prijetnje ubojstvom i nasilničko ponašanje prema supruzi.

Ako mu nakon isteka jednomjesečnog istražnog zatvora isti ne bude produžen pa bude pušten na slobodu, DORH će morati procijeniti ima li potrebe za izricanje neke od zaštitnih mjera poput zabrane približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom.

Povratak na Net.hr