KRVOPROLIĆE U SLATINI

NASILNIKA KOJI JE IZBO MLADIĆE U SLATINI POLICIJA DOBRO POZNAJE: Već s 11 godina bio je jako problematičan

17-godišnji D.A. u noći sa subote na nedjelju uletio je u kafić Gambino u Slatini i s dva noža izbo ukupno šestoricu mladića s područja Ćeralija i Slatine. O maloljetnom nasilniku curi sve više informacija koje navode na zaključak da se radi o dosta problematičnom mladiću.

U nedjelju poslijepodne ispred policijske postaje skupilo se 50-ak mještana Ćeralija, Voćina, Bokana i Macuta. Tamo uglavnom žive Hrvati koji su se doselili 1991. iz Letnice na Kosovu.

D.A. je u Slatini i okolici poznat kao problematičan. Iz škole je isključen u listopadu 2016. zbog previše neopravdanih sati, a godinu prije dogodilo mu se isto, ali zbog ponašanja. Naposljetku je položio razredbeni ispit te tako stekao pravo da se vrati na nastavu, piše Jutarnji.

Policija ga prilično dobro poznaje još otkako je imao 11, 12 godina. Intervencije u stan u kojem je živio s majkom i bakom bile su dosta česte – najčešće zbog razbijanja i remećenja javnog reda i mira.

U travnju ove godine pojavio se u školi i usred nastave je suzavcem pošpricao trojicu kolega, nakon čega mu je zabranjen pristup školi.

Mještani vjeruju da je povog napada mržnja prema Hrvatima s Kosova

Mještani Ćeralija i dalje vjeruju kako je povod napada mržnja prema Hrvatima s Kosova. Jedan od onih koje je nasilnik dohvatio nožem rekao je kako su oni bili za jednim stolom, dok je D.A. bio malo dalje sa svojim društvom. Kako je kazao, D.A. ih je napao iz čista mira te ih počeo ubadati. Navodi kako ga je uspio jednom udariti, no potom je proboden u slabine. Nakon napada, maloljetnik je istrčao iz kafića.

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić kazao je kako je sve bio ‘izolirani incident’.

‘Žalim zbog toga što se dogodilo, ali Slatina nije grad slučaj. Nažalost, taj mladić je već nekoliko godina u tretmanu Centra za socijalnu skrb jer dolazi iz socijalno ugrožene obitelji pa žive u gradskom stanu. Kraće vrijeme bio je u domu na Malom Lošinju, a kad se vratio, sustanari su od nas tražili da ih se preseli drugdje zbog brojnih problema koje im je pravio’, izjavio je Ostrošić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr