VRIJEĐAO, PRIJETIO, UDARAO...

NASILNIK IZ ZADRA U ISTRAŽNOM ZATVORU: Divljački zlostavljao suprugu, a njezinog oca i brata ozlijedio skalpelom

Muškarcu (27) je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u nedjelju je ispitalo 27-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji, kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom, kaznena djela protiv života i tijela i to tjelesnom ozljedom i kazneno djelo teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju – priopćio je DORH.

Postoji osnovana sumnja da je spomenuti muškarac u razdoblju od 2016. godine pa sve do prošle subote u Zadru te jednom mjestu u okolici Zadra, vrijeđao, prijetio te bio fizički nasilan prema svojoj supruzi, želeći kod nje izazvati strah, iako svjestan da ju time ponižava i ugrožava.

Policajci spriječili daljnje divljanje nasilnika

Također, osnovano se sumnja da je isti 20. lipnja ove godine ozbiljno prijetio supruzi, što je kod nje izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i za život članova njezine obitelji. Sumnja se i da je prošle subote došao vozilom do obiteljske kuće oštećenice u jednom mjestu u okolici Zadra te želeći ozlijediti njezinog brata, izvadio skalpel i njime zamahivao prema njemu porezavši ga po rukama. Usto ga je udarao šakom po glavi prijeteći mu.

Nakon što je iz kuće izašao otac oštećenice te stao između nasilnika i svoga sina, ovaj mu je nanio tešku ozljedu porezavši ga skalpelom u predjelu trbuha, lijevog uha i ruke, prijeteći pritom obojici. Potom su na mjesto događaja došli policijski službenici te obuzdali nasilnika.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je ovaj prihvatio.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr