REKONSTRUKCIJA NASILJA

MANIJAK IZ RIJEKE KONAČNO U ZATVORU: Zatočio i divljački mlatio djevojku, puštao plin, punio sačmaricu…

30-godišnji Saša Šimunec završio je iza rešetaka nakon što je zatočio bivšu djevojku, tukao je i prijetio joj ubojstvom, piše Novi list.

Šimunec je 23-godišnjakinju pozvao da dođe po svoje stvari u stan u gradu Krku, a kada je djevojka stigla zaključao ju je u stan i satima mučio. Pokušao ju je silovati, tukao ju je te prijetio ubojstvom nje i njezinog novog dečka.

Prijetio je da će izazvati eksploziju plina, da će je ubiti puškom, a naposlijetku ju je mlatio dok je čitao SMS-ove koje joj je slao dečko.

Žrtva je u njegov stan stigla nešto poslije podneva, a on ju je dočekao pijan, uhvativši je za kosu i odvukavši u stan. Zaključao je ulazna vrata stana i zatvorio prozore. Primio ju je za vrat te počeo udarati po glavi. Djevojka je vrištala, no to nije pomoglo. Potom je uzeo plinsku bocu na kojoj je u nekoliko navrata otvarao i zatvarao ventil te puštao plin prijetivši da će oboje dignuti u zrak.

Palio joint i puštao plin

U jednom trenutku je zapalio joint, istovremeno puštajući plin iz boce. Prema nalazima istražitelja i izjavama djevojke, tada je uslijedio najgori dio zlostavljanja.

‘Ako te može ovaj mali imati, onda ću te i ja!’, rekao joj je i gurnuo je na kauč. Ona se branila, gurajući ga od sebe, dok ju je on nekoliko puta udario po glavi. Na silu joj skidao odjeću, no djevojka je vrištala, pružala jak otpor i odgurivala ga od sebe.

Manijak ju je zatim uhvatio za ramena, bacio na pod te je nogom udario u rebra. Podignuo ju je s poda i ponovno bacio na krevet, nakon čega ju je drvenom palicom udario iznad desnog koljena. Potom joj je naredio da se odjene.

Tada je nasilnik nastavio piti rakiju i pivo, s čime nije prestao niti kada je u ruke uzeo ručno izrađenu pušku s kratkom cijevi, skraćenu sačmaricu, takozvani kratež. Oružje je punio i više puta rekao djevojci kako će tom puškom ubiti nju i sebe. Zatim ju je na neko vrijeme pustio na miru.

Šamarao je zbog poruka koje joj šalje dečko

No, uslijedila je naredba da mu preda mobitel. Čitao je njezine poruke i šamarao je kad bi naišao na poruku koju joj je poslao dečko. Maltretiranje je trajalo sve do 17 sati, kada je u stan stigla policija koju je pozvao dečko nesretne djevojke.

Mladić je, osim seksualnog delikta i svojevrsne otmice, na kraju osumnjičen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja jer je imao ilegalno oružje za koje se uopće ni ne može dobiti dozvola.

Šimunec je nakon okončane policijske istrage jučer priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo na kojem se odlučio na obranu šutnjom. Policija ga je jučer poslijepodne privela i sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniji Zorc koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Odredila je i visinu jamstva od 40 tisuća kuna.

30-godišnjak je smješten u riječki zatvor. Inače je rodom iz Brežica u Sloveniji, s prebivalištem u Samoboru, dok mu je posljednja adresa u gradu Krku.

Šimunec je radnik sa završenom osnovnom školom, a terete ga za tri kaznen djela – pokušaj silovanja, protupravno oduzimanje slobode i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr