banner

VARAŽDINSKI

NAPIO SE PA ONDA KOD KUĆE POČEO GUŠITI OCA: Svemu je svjedočilo 7-godišnje dijete, a presuda je bizarna

Dvadesetjednogodišnjak iz Sračinca morat će platiti ukupno 5100 kuna kazne te odlaziti na psihosocijalne tretmane jer je u prosincu na silu ušao u kuću svog oca, kojeg je potom počeo gušiti pred sedmogodišnjim djetetom

Općinski sud u Varaždinu nepravomoćno je osudio 21-godišnjaka iz Sračinca zbog nasilja u obitelji. Ovo mu nije prva takva presuda, a ovoga je puta krajem prosinca prošle godine pijan napao svog oca, piše Varaždinski.

Sucu je mladić rekao da se ne sjeća što se dogodilo jer “je bio pod jakim utjecajem alkohola” te da su on i otac “jako temperamentni”. Dodao je da radi u inozemstvu i da tada uopće ne pije. Priznao je da popije s društvom kad se vrati kući. Njegov je otac, pak, na sudu ispričao da mu je ranije rekao da je dobrodošao samo ako neće piti i drogirati se.

“Čuli smo se telefonom prije nego je tog dana stigao kući i primijetio sam da je pod utjecajem alkohola. Rekao sam mu da ne dolazi. Krenuo sam zaključati ulazna vrata, no on je gurnuo nogu između vrata i dovratnika”, posvjedočio je napadnuti otac.

No, mladić se progurao u kuću, nakon čega ga je otac zamolio da izađe. No, umjesto toga, ovaj ga je zgrabio za vrat i počeo gušiti. Razdvojila ih je jedna osoba, a sve je sa strane gledalo sedmogodišnje dijete. Zbog svega navedenog sudac je 21-godišnjaku odrezao 5000 kuna kazne, 100 kuna sudskih troškova te obveza odlaska na psihosocijalne tretmane.

Povratak na Net.hr