NAKON SVAĐE U CRKVI

NAPAO POLICAJCE NA TREŠNJEVCI: ‘Slomit ću vam koljena i zaklat vas škarama’

U pitanju je prilično opasan muškarac koji ima ozbiljnih psihičkih problema, ali i tešku zaraznu bolest.

“Sad ću vas izbosti, slomit ću vam koljena! Imam ja nešto jače od škara kod sebe. Ubit ću vas. Zaklat ću vas škarama…”, vikao je 34-godišnji Bane B. policajcima koji su u lipnju ove godine zbog njega intervenirali na platou Trešnjevačke tržnice, te je jednog na kraju porezao škarama po ruci. Sada ga je Općinski kazneni sud u Zagrebu osudio na 18 mjeseci zatvora, a uz to će morati i na psihijatrijsko liječenje.

Prolaznici ga se boje

Jer osim što ima ozbiljnih psihičkih problema, Bane B., ima i tešku zaraznu bolest, zbog čega je svaki njegov incident što ga izazove u javnosti dodatno dramatičan.

Kad su ga 25. lipnja prolaznici vidjeli kako divlja na Trešnjevačkoj tržnici pozvali su policiju. Bojali su se naime da škarama što ih je imao u ruci ne napadne prolazike.

Jedan od policajaca odmah mu je naredio da baci škare i legne na zemlju, no Bane B. na to se potpuno oglušio. U idućem trenutku počeo je prijetiti policajcima i zamahivati škarama prema njima.

Policajac se sam porezao?

Iako su ga na kraju uspjeli uhvatiti i savladati jednog je u tom natezanju porezao škarama po ruci.

“Nisam ga namjeravao ozlijediti”, pravdao se na sud Bane B. prisjećajući se u svojoj obrani kako je tog dana bio u obližnoj crkvi gdje su ga napale dvije žene. “Vikale su mi da sam kontejneraš i to me užasno iživciralo”, priznao je i dodao kako je nakon toga sjeo na klupu kraj ljekarne gdje su ga zatekli i policajci.

Opasan za okolinu

“Htjeli su me uhititi, a ja sam im pokušao objasniti da nisam ništa napravio i da hoću kući. Nisam mahao mačetom nego škaricama a policajac se sam na njih porezao dok mi ih je skidao s prsta”, opisivao je 34-godišnjak koji će pravomoćnost presude čekati iza rešetaka. Produljen mu je, naime, istražni zatvora kako ne bi ponovio kazneno djelo. U pitanju je ranije osuđivana osoba koja u svojoj kaznenoj evidenciji ima već sličnih nasilnih ispada.

Sada je proglašen krivim za prisilu prema službenoj osobi.

Povratak na Net.hr