OTKRIO MINISTAR ALADROVIĆ

NAPADNUTI SOCIJALNI RADNICI U IVANIĆ GRADU: Ružne scene u tamošnjem Centru, sve se dogodilo zbog izdvajanja djece u obitelji?

Jutros je došlo do ‘određenog napada’ koji su zaštitari spriječili

Uoči početka sjednice Vlade novinarima je ministar mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović otkrio kako je jutros u Ivanić Gradu došlo do neugodnog incidenta u Centru za socijalnu skrb.

Jedan je korisnik počinio “određeni napad na socijalne radnike”, rekao je ministar. “Trudom zaštitara taj je napad spriječen”, kazao je Aladrović.

Prema prvim informacijama, okidač za napad bio je izdvajanje djece iz obitelji.

Aladrović je kazao kako posljednjih dana imamo visoke tenzije prema sustavu socijalne skrbi te je apelirao na suzdržanost od tenzija.

Rekao je kako slijede brojni sastanci kako bi se sustav poboljšao te kako će Ministarstvo stati iza svih radnika koji vrijedno rade u sustavu i poručio da izolirani incidenti ne mogu biti povod za napade.

Komentirao i Novu Gradišku

Komentirao je i slučaj u Novoj Gradišci, kazavši kako se rezultati nadzora još čekaju. “Ono što je nužno, da bismo zaštitili dignitet struke, djelatnika i žrtve, je da dobijemo pune podatke. Nakon toga ćemo poduzeti korake da zaštitimo korisnike”, kaže.

Osvrnuo se i na status predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao kako nije trebalo raditi jedno veliko ministarstvo. “Mogu napomenuti da 15 do 17 zemalja u Europskoj uniji ima ovakva ministarstva, mi smo jednostavno odlučili reorganizirati ministarstva i ne mogu se složiti da to ima direktnu vezu sa slučajem u Novoj Gradišci”, rekao je.

Govorio je i o prekrcanim domovima, kazavši kako su obasuti informacijama o njihovu niskom kapacitetu. “Prema podacima koje mi imamo, situacija nije takva i spremni smo te podatke javno objaviti i u nadolazećim danima”, izjavio je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr