Napadač na lezbijke osuđen na zatvor i psihijatrijsko liječenje

Općinski kazneni sud u Zagrebu je u petak izrekao presudu Ivanu Cvrtili, mladiću iz Zagreba koji je 22. lipnja ove godine napao dvije lezbijke nakon što su izašle iz noćnog autobusa ZET-a na Trešnjevci.

Općinski kazneni sud u Zagrebu je 26-godišnjeg Ivana Cvrtilu osudio na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje.

Iskaz je na suđenju dala jedna od napadnutih djevojaka, hrvatska državljanka, koja je ponovila kako ih je optuženi vrijeđao na tramvajskoj stanici na Glavnom kolodvoru, pratio ih u noćni autobus gdje ih je nastavio verbalno omalovažavati te gađao plastičnom bocom. Na Trešnjevačkom trgu, gdje su izašle, nastavio je hodati za njima, fizički napadajući prvo britansku državljanku a potom i hrvatsku koja joj je priskočila u pomoć, prenosi Queer.hr.

Toksikološki nalazi pobili obranu optuženog

Ispričala je da je Cvrtila pobjegao nakon što su pozvale policiju. Britanska je državljanka odbila medicinsku pomoć zbog straha da će joj osiguranje naplatiti velike troškove te se idući dan vratila u svoju domovinu već rezerviranim letom, dok su teže tjelesne ozljede utvrđene kod hrvatske državljanke koja je pomoć zatražila idući dan.

Njen su iskaz potvrdila i dva svjedoka koja su se našla u noćnom autobusu, a o optuženom je stručno mišljenje dao i sudski vještak, koji je preporučio sudu psihijatrijsko liječenje i psihoterapijski rad kako bi se uklonila daljnja opasnost za okolinu.

Inače, Cvrtila se branio da je te noći bio pod utjecajem droga i alkohola, no toksikološki je nalaz pokazao upravo suprotno, a toksikolog zaključio kako bi od izrečene količine opijata, da ju je uzeo – preminuo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr