VATRENA NOĆ NA KAJZERICI

NAMJERNO PODMETNUT POŽAR? Noćas planuo automobil čelnika političke stranke i suvlasnika zaštitarske tvrtke

Istražitelji još utvrđuju je li vatra pod VW Passat namjerno podmetnuta.

Požar je noćas uništio osobni automobil kojeg koristi Dean Golubić, 33-godišnji suvlasnik zaštitarske tvrtke Lupus i predsjednik HKDU-a – Marko Veselica. Vozilo je, kako doznajemo, bilo parkirano na Kajzerici u III. Južnoj obali ispred kućnog broja 12, a vatra je primjećena oko 23.20 sati. Iako su zagrebački vatrogasci vrlo brzo reagirali požar je uništio cijeli VW Passat, kojeg, prema dostupnim informacijama, koristi upravo Golubić.

Istraga uzroka požara

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrđeno nam je da je tijekom jutarnjih sati obavljen očevid na mjestu požara, no za sada nema potvrde o njegovom uzroku.

vatrogasci, noć
Vatrogasci su brzo intervenirali no vatra je potpuno uništila automobilFoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

 

“Još se istražuje je li u pitanju tehnički kvar ili je požar namjerno izazvan”, kratko su nam rekli u Policijskoj upravi zagrebačkoj, dok Golubića nismo uspjeli kontaktirati.

No, još tijekom očevida moglo se doznati kako bi se požar mogao povezati s evenutalnim Golubićevim problemima u zaštitarskom poslovanju.

Politička karijera

Široj javnosti ovaj 33-godišnjak predstavio se tijekom posljednje predizborne kampanje, kada je kao predsjednik Hrvatske kršćansko-demokraske unije, bio prvi na listi Domovinske koalicije u VII. izbornoj jedinici. Izražavao je uvjerenje da će njegova lista osvojiti najmanje jedan-dva mandata. U službenoj biografiji stoji da je Golubić diplomirani kriminalist, vlasnik tvrtke s 20-ak zaposlenih i doktorant na Filozofskom fakultetu. Politikom se, tvrdi, počeo baviti jer smatra da je dužnost svakog domoljuba javno djelovati i pridonositi boljitku drušva.

Dean Golubić
Golubić smatra da se kao domoljub mora natjecati na izborimaFoto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

Tijekom 2013. godine otvorio je klub Colosseum u Heinzelovoj 66 u Zagrebu, no vrlo brzo Zagrebački holding zatražio je voditelja kluba da u roku od deset dana iseli iz prostora nekadašnje klaonice.

Zaštitarska karijera

Zaštitarska tvrtka Lupus na svojoj službenoj web stranici nudi tek osnovne podatke, a posljednji put spominjana je zbog incidenta koji se dogodio u svibnju ove godine kada je jedan od njezinih zaštitara grubo napao djevojku koja je pokušala zaustaviti povorku “Hod za život”, povorku koja se zalagala za zabranu pobačaja.

Zanimljivo je da je upravo Golubićevoj stranci novinarka Hine Smilja Škugor poslala tekst iz redakcijskog sustava o dugovima tvrtke bivšeg ministra Miranda Mrsića prema HZZO-u za koji je mislila da se zbog cenzure ne objavljuje tijekom predizborne kampanje.

Tekst o dugovima Mrsićeve supruge

Novinarka je zbog krađe teksta u međuvremenu dobila otkaz. Golubić je potvrdio da je tekst dobio, no nije ga koristio u kampanji jer je započinjala izborna šutnja.

Njegova tvrtka Lupus zaštita u međuvremenu je formalno prestala postojati, a široj javnosti postala je poznata nakon ubojstva Adriana Ćupića, koji je u njoj povremeno radio. Njega je hicima iz pištolja u listopadu 2008. godine ubio njegov kum Vilim Karlović jer ga je ovaj kamatario. Karlović, inače vukovarski branitelj kaznu od čeitir i pol godine zatvora u međuvremenu je odslužio.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr